• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kariņš neplāno demisionēt. Koalīcija arī neprasīs ārlietu ministra atkāpšanos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 19:55, 04.12.2023


Kā ziņots, sabiedrības sašutumu izpelnījušies Kariņa Ministru prezidenta laika vadīto delegāciju veiktie speciālie avioreisi no 2021.gada līdz 2023.gada septembrim no valsts budžeta atbilstoši Valsts kancelejas apkopotajai informācijai izmaksājuši 613 830 eiro.



Koalīcijas partijas negaida Krišjāņa Kariņa (JV) atkāpšanos no ārlietu ministra amata saistībā ar speciālo avioreisu izmantošanu, jo šos lidojums viņš izmantojis vēl kā Ministru prezidents, bet no šī amata jau ir demisionējis.

Reizē valdību veidojošās partijas no Valsts kancelejas (VK) sagaida skaidra regulējuma izstrādi, kādos gadījumos būtu atbilstoši izmantot speciālos avioreisus.

Vaicāta par savu vērtējumu opozīcijas prasībai Kariņam atkāpties no amata, Ministru prezidente un "Jaunās vienotības" (JV) viena no līderēm Evika Siliņa uzsvēra, ka Kariņš jau ir demisionējis, atkāpjoties no premjera amata, bet speciālo avioreisu izmantošana notikusi tieši premjerēšanas laikā.

"Zināmā mērā viņa politiskā atbildība par šo jautājumu ir arī aizgājusi līdz ar viņa [kā premjera] demisionēšanu iepriekšējā valdībā," izteicās premjerministre.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas

Labklājības ministrija (LM) rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas no valsts pamatbudžeta, paredz ministrijas izstrādātie priekšlikumi, kurus otrdien, 7.maijā, skatīs valdība.

Sabiedrība Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā

Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Lasiet arī

Sabiedrība Kariņš: Valdību nav iespējams vadīt, ja kāds no aizmugures visu laiku iejaucas

Valdību nav iespējams vadīt, ja kāds no aizmugurējā sēdekļa visu laiku iejaucas un māca, kā to darīt, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja demisionējušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), norādot uz līdzšinējo koalīcijas partneri "Apvienoto sarakstu" (AS).

Sabiedrība NA neuzskata, ka būtu sevi atstatījusi no darba nākamajā valdībā

"Nacionālā apvienība" (NA) neuzskata, ka būtu sevi atstatījusi no darba nākamajā valdībā vai izstājusies no koalīcijas veidošanas sarunām, šorīt LTV "Rīta panorāmā" paziņoja NA politiķis Jānis Dombrava.

Sabiedrība ZZS politiķis: Visticamāk, AS domā, vai lauzt bloku ar NA

"Apvienotais saraksts" (AS) ir paņēmis pauzi jaunās koalīcijas veidošanas sarunās, lai izšķirtos, vai lauzt savu bloku ar Nacionālo apvienību (NA), šādu viedokli LTV "Rīta panorāmā" pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.

Sabiedrība AS un NA opozīcijā palikt nevēlas

Nedz "Apvienotais saraksts" (AS), nedz Nacionālā apvienība (NA) jaunās valdības veidošanā nevēlas palikt ārpus valdošās koalīcijas, izriet no abu politisko spēku politiķu teiktā Latvijas Radio.