• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Progresīvie» atvērti sarunām par atsevišķu AS deputātu uzņemšanu koalīcijā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:41, 27.08.2024


Valdību veidojošā partija "Progresīvie" ir atvērta sarunām par atsevišķu "Apvienotā saraksta" (AS) deputātu uzņemšanu koalīcijā, sacīja partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs.


Foto: LETA

Politiķis pauda, ka "Progresīvie" vasarā nebija iesaistīti sarunās ar AS, un arī patlaban nav, ja tādas notiek. Taču, cik zināms deputātam, koalīcijas paplašināšanas sarunas nenotiek.

"Pēc pavadītās vasaras un arī redzot sarežģītos jautājumus, kas ir priekšā saistībā ar budžetu un nodokļiem, mēs trijatā strādājam pietiekami efektīvi," teica Šuvajevs, uzsverot, ka neredz pamatu sarunām par koalīcijas paplašināšanos.

Vienlaikus, ja ir atsevišķi deputāti, kas vēlētos pievienoties koalīcijai un kuriem būtu noteikti mērķi, kurus vēlētos realizēt, "Progresīvie" vienmēr būs atvērti sarunām, uzsvēra partijas frakcijas vadītājs. Šuvajevs piebilda, ka, ja būtu saruna par pilnvērtīgu visas frakcijas uzņemšanu koalīcijā, tad tā būtu jauna koalīcija. Bet, ja runa ir par paplašināšanos, tad tas var notikt tikai ar atsevišķiem deputātiem.

Šobrīd gan, cik zināms politiķim, neesot bijuši mēģinājumi uzrunāt AS deputātus darbam koalīcijā.

Iepriekš "Latvijas Avīze" vēstīja, ka vasaras nogalē varētu atsākties kuluāru sarunas par izmaiņām Evikas Siliņas (JV) vadītajā valdībā. Toreiz iesaistītās puses atzina, ka taustīšanās ar AS par iespējām paplašināt "Jaunās vienotības" vadīto valdību ir bijusi, bet plašākām politiskajām konsultācijām neesot pamata.

Saeimā "Jaunās vienotības" frakcijai ir 25 deputāti, Zaļo un zemnieku savienībai - 16, "Progresīvajiem" - deviņi, tātad kopā 50 deputātu balsis. Faktiski koalīciju balsojumos atbalsta arī pie frakcijām nepiederošie deputāti Oļegs Burovs (GKR) un Igors Rajevs. Kopumā koalīcijas balsu skaits Saeimā sarucis līdz 52.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija apelācijā Avena lietā nav sniegusi jaunus juridiskus argumentus

Lietā par miljardierim Pjotram Avenam noteiktajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām Latvija apelācijas sūdzībā Eiropas Savienības Tiesā (EST) nav ietvērusi nekādu jaunu informāciju vai jaunus argumentus, aģentūrai LETA apgalvoja Avena advokāts Ārons Bass.

Sabiedrība Piektdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss

Piektdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Darba devējiem piedāvā dotācijas jaunu darbinieku praktiskai apmācībai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus pieteikties darbinieku praktiskai apmācībai darba vidē, sagatavojot tos uzņēmuma specifikai un vajadzībām, kā arī nodrošinot bezdarbnieka statusu NVA reģistrēto klientu apmācību darba vidē profesionālās kompetences iegūšanai.

Sabiedrība Mieriņa: Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus

Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus, ne tikai tos, par kuriem publiski ir paziņojis finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa: Strīdu par atbildības nozaru sadalījumu jaunajā valdībā īsti nav

Topošajā koalīcijā strīdu starp "Jauno vienotību" (JV), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem" par atbildības nozaru sadalījumu jaunajā valdībā īsti nav, šorīt Latvijas Radio apgalvoja JV virzītā premjera amata kandidāte Evika Siliņa.

Sabiedrība Topošā JV, ZZS un «Progresīvo» koalīcija sāks darbu pie deklarācijas rakstīšanas

"Jaunās vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija šodien sāks strādāt pie jaunās valdības deklarācijas veidošanas.

Sabiedrība Jaunā vienotība šodien rīkos preses konferenci par valdības veidošanu

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) šodien izsludinājusi preses konferenci, lai paziņotu par aktualitātēm jaunās valdības veidošanas procesā.

Sabiedrība Kariņš: Valdību nav iespējams vadīt, ja kāds no aizmugures visu laiku iejaucas

Valdību nav iespējams vadīt, ja kāds no aizmugurējā sēdekļa visu laiku iejaucas un māca, kā to darīt, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja demisionējušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), norādot uz līdzšinējo koalīcijas partneri "Apvienoto sarakstu" (AS).