• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā tiks mainīta satiksmes organizācija Gogoļa ielā (SHĒMA)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:25, 01.12.2023


Turpinoties Rail Baltica Gogoļa ielas dzelzceļa pārvada būvniecībai, naktī no 2. uz 3. decembri Gogoļa ielā tiks veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas.


Foto: LETA

No 3. decembra sabiedriskā transporta satiksme un gājēju pārvietošanās tiks organizēta pārvada rietumu pusē jeb tuvāk Centrāltirgum. Gogoļa ielas dzelzceļa pārvada zona arī turpmāk, līdz 2024. gada pavasara beigām, būs atvērta tikai sabiedriskajam transportam un gājējiem.

Rail Baltica Rīgas Centrālā mezgla būvnieks BERERIX ir pabeidzis jaunā Gogoļa ielas dzelzceļa pārvada rietumu puses klāja izbūvi, kā arī inženierkomunikāciju, ielas, ietves un labiekārtojuma darbus rietumu pusē. Lai turpinātu darbus austrumu pusē un nodrošinātu satiksmes nepārtrauktību vienā no noslogotākajām Rīgas centra ielām, tiks ieviestas satiksmes organizācijas izmaiņas, tajā skaitā būvniecības darbu zonā plānotas izmaiņas arī gājēju plūsmā.

Nozīmīgākās izmaiņas Gogoļa ielas dzelzceļa pārvada posmā:

• No 3. decembra sabiedriskā transporta kustība zem Gogoļa ielas dzelzceļa pārvada tiks organizēta rietumu pusē pa vienai joslai katrā virzienā. Arī gājēju pārvietošanās tiks organizēta tikai Centrāltirgus pusē.

• Gogoļa ielas šķērsošanai būs pieejama ielas līmeņa gājēju pāreja pie Gaiziņa ielas, kā arī pagaidu zemes līmeņa gājēju pāreja starp staciju un universālveikalu “Stockmann”. Tiks slēgta pagaidu gājēju pāreja pretī Centrāltirgum.

• Sabiedriskā transporta pieturu “Centrālā stacija” (virzienā uz centru) un “Centrāltirgus” (virzienā no centra) atrašanās vietas paliek nemainīgas.

Būvniecības darbu laikā BERERIX nodrošinās informatīvo zīmju izvietošanu. Sabiedriskā transporta vadītāji un gājēji tiek aicināti sekot pilsētvidē izvietotajām norādēm un ceļa zīmēm.

Jārēķinās, ka ceļā, iespējams, būs nepieciešams pavadīt ilgāku laiku.

Jaunā Rail Baltica dzelzceļa pārvada pār Gogoļa ielu būvniecības darbus plānots pabeigt 2024. gada otrajā pusē ar ielas labiekārtojumu un infrastruktūras integrēšanu pilsētvidē.

Projekta īstenošanas rezultātā Gogoļa ielā tiks izbūvēts jauns dzelzceļa pārvads ar 6 sliežu ceļiem, kas platākajā vietā, stacijas pusē, sasniegs 59 metrus.



Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Sabiedrība Piešķir nosaukumus jaunbūvējamām Rail Baltica dzelzceļa stacijām Latvijā

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" jaunbūvējamām dzelzceļa stacijām Latvijā ar satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) rīkojumu piešķirti nosaukumi, liecina par "Rail Baltica" īstenošanu Latvijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika «‎Rīgas Centrālā stacija ir uzrakta, velotiltiņš ir uzbūvēts debesīs»‎ (+VIDEO)

"Rail Baltica" projekts netiks realizēts līdz 2030. gadam, pauž deputāts.

Sabiedrība VDD: turpmāka «Rail Baltica» izbūves aizkavēšanās nav pieļaujama

Neraugoties uz esošajiem sarežģījumiem, turpmāka "Rail Baltica" infrastruktūras izbūves aizkavēšanās nav pieļaujama un projektā ir nepieciešama mērķtiecīga risku pārvaldība, teikts Valsts drošības dienesta (VDD) pagājušā gada darbības pārskatā.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota «Rail Baltica» pirmā no astoņām Rīgas Centrālā mezgla daļām

Ekspluatācijā nodota dzelzceļa "Rail Baltica" pirmā no astoņām Rīgas Centrālā mezgla daļām, aģentūrai LETA pavēstīja par dzelzceļa projekta īstenošanu Latvijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" pārstāvji.