• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aicina pieteikties «Latvijas mediju valodas balvas» sadarbības memorandam

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:36, 29.11.2023


Valsts valodas centrs, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), Kultūras ministrija (KM) un Latvijas Preses izdevēju asociācija ir noslēgusi akcijas "Latvijas mediju valodas balva" atvērto sadarbības memorandu, kurai aicina pieteikties arī citus sadarbības partnerus.


Foto: LETA

Akcija "Latvijas mediju valodas balva" ļauj medijiem, visai sabiedrībai, kā arī par latviešu valodu un valodas kvalitāti atbildīgajām iestādēm celt latviešu valodas prestižu sabiedrībā un vairot apziņu, ka latviešu valodas tīrība un kvalitāte ir mūsu pašu rokās. Akcijas "Latvijas mediju valodas balva" rīkotāji norāda, ka sadarbības memorands ir atvērts, līdz ar to tam aicināti pievienoties arī citi sadarbības partneri, lai akcija sasniegtu iespējami plašāku mērķauditoriju un vairotu pievienoto vērtību.

Lai kļūtu par akcijas sadarbības partneri un pievienotos memorandam, interesenti ir aicināti vērsties Valsts valodas centrā vai NEPLP.

Akcijas "Latvijas mediju valodas balva" mērķis ir noteikt, izvērtēt un apbalvot elektronisko plašsaziņas līdzekļu raidījumu vadītājus, kuri lieto kvalitatīvu latviešu valodu, kā arī periodiskās preses izdevumus un interneta ziņu portālus, kuros lietota kvalitatīva latviešu valoda.

"Latvijas mediju valodas balvai" līdz 2024.gada 14.janvārim dalībnieki var pieteikties paši, bet tos var ieteikt arī fiziskas un juridiskas personas, kas ir attiecīgā plašsaziņas līdzekļa lasītāji, skatītāji vai klausītāji. Dalība akcijā ir brīvprātīga.

Rīkotāji informē, ka akcijā tiks noteikti ne vairāk kā trīs laureāti katrā no šādām kategorijām: laikraksti, žurnāli, interneta ziņu portāli, televīzijas raidījumu vadītāji, radio raidījumu vadītāji, audiovizuālo pakalpojumu pēc pieprasījuma raidījumu vadītāji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Mirusi bijusī LIVA direktore Laima Grebska

Piektdien, 10.maijā mirusi Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas ilggadējā direktore, bijusī Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Laima Grebska, informēja Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā.

Sabiedrība Par seksuālu uzmākšanos draudēs administratīvais sods

Starp seksuālās uzmākšanās viediem deputāti min arī intensīvu skatīšanās uz personas intīmām zonām un seksuālu žestu / darbības demonstrēšanu.

Sabiedrība «Nepārprotama divvalodības veicināšana»

Valsts valodas centra reakcija uz SEPLP ieceri noturēt sabiedriskajā televīzijā Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Saistībā ar pārkāpumiem Kariņa lidojumu lietā ierosināta disciplinārlieta

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī

Sabiedrība Pieaug nepietiekamu valsts valodas zināšanu dēļ atbrīvoto skolotāju skaits

Nepietiekamu valsts valodas zināšanu dēļ kopš šī mācību gada sākuma no amata pienākumu pildīšanas atbrīvoti jau 45 pedagogi, liecina Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) apkopotā informācija.

Kultūra Valodnieki iesaka vārdu «izglītojamais» aizstāt ar jēdzienu «izglītības guvējs»

Valodnieki iesaka vārdu "izglītojamais" aizstāt ar jēdzienu "izglītības guvējs", aģentūra LETA uzzināja Valsts valodas centrā (VVC).

Sabiedrība Kultūras ministrija: Ukrainas iedzīvotāji turpinās meklēt patvērumu Latvijā

Valdība plāno atbalstīt Kultūras ministrijas (KM) rosināto finansējuma pārdali 4,6 miljonu eiro apmērā latviešu valodas mācību nodrošināšanai Ukrainas iedzīvotājiem, izriet no KM sagatavotā rīkojuma projekta, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

Sabiedrība Sabiedrība latviešu valodas lietojumu medijos vērtē kā kvalitatīvu

Sabiedrības skatījumā latviešu valodas lietojums Latvijas medijos kopumā ir pareizs, saprotams, pilnvērtīgs un kvalitatīvs, pauda Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvji, komentējot jaunāko "Latvijas Fakti" pētījumu par latviešu valodas lietojumu un kvalitāti elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos un interneta vietnēs.