• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Elektroapgāde traucēta apmēram 9000 «Sadales tīkla» klientiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:58, 23.11.2023


Elektroapgāde ceturtdien plkst.6 traucēta apmēram 9000 elektroenerģijas sadales tīkla operatora AS "Sadales tīkls" klientiem, tostarp pamatā Kurzemē, kā arī Vidzemes rietumu un ziemeļu daļā, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.


Foto: LETA

"Sadales tīkla" pārstāvji atzīmē, ka spēcīgais vējš ar sniegu un apledojumu izraisa bojājumus elektrotīklā.

Vienlaikus kompānijā min, ka "Sadales tīkla" operatīvā darba brigādes strādā pastiprinātā režīmā, lai klientiem elektroapgādi atjaunotu iespējami drīz, tomēr plašu bojājumu situācijās tas var aizņemt ilgāku laiku.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācijai vējš brāzmās sasniedzis spēku līdz teju 31 metram sekundē, ir putenis un daudzviet veidojas sniega kārta. Tā ietekmē lūst koki un zari, radot elektrotīkla bojājumus. Pie bojājumu novēršanas visā Latvijā strādā vai ir gatavi iesaistīties vairāk nekā 300 operatīvie darbinieki.

Kompānijā arī min, ja īpašumā pazūd elektrība, pirmais solis ir pārbaudīt mājsaimniecības elektrības drošības slēdžus ("korķus") - vai tie nav atslēgušies. Nereti elektroapgādes atjaunošanai pietiek vien ar slēdža ieslēgšanu. Savukārt aktuālajai situācijai elektrotīklā iedzīvotāji aicināti sekot līdzi www.sadalestikls.lv pieejamajai digitālajai atslēgumu kartei, kurā ir apkopota informācija par jau reģistrētajiem elektrotīkla bojājumiem.

Vēl nereģistrētos bojājumus iedzīvotāji aicināti pieteikt mājaslapā sadaļā "Pieteikt bojājumu". Konkrētajā rīkā ir iespējams pievienot arī bojājuma vietas koordinātes, kas palīdz identificēt bojājuma vietu.

Iedzīvotāji arī aicināti šo rīku izmantot pamanīto infrastruktūras defektu pieteikšanai. Vienlaikus kompānijas pārstāvji atgādina, ka bīstamiem defektiem, piemēram, pārrauts, dzirksteļojošs vads, tuvoties nedrīkst, bet nekavējoties jāzvana uz numuru 112 vai "Sadales tīkla" diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Kompānijā norāda, ka sliktos laika apstākļos visvairāk apdraudētas ir neizolētas gaisvadu elektrolīnijas, kas veido 38% no visa "Sadales tīkla" elektrotīkla. Operators pakāpeniski veic elektrolīniju modernizāciju, tostarp to pārbūvi pazemes kabeļos un izolētos gaisvados, veidojot arvien drošāku tīklu. Sagaidāms, ka 2030.gadā izolētā elektrotīkla īpatsvars būs tuvu 80%, bet zemsprieguma elektrotīklā - 100%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība «Sadales tīkls» par pieslēguma slodzes maiņu: Konceptuāli risinājums ir atrasts

Elektroenerģijas sadales tīkla operators AS "Sadales tīkls" plāno gadu visiem klientiem, kuri samazinājuši pieslēguma slodzi, nodrošināt iespēju vienu reizi bez maksas to atjaunot, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja "Sadales tīkla" pārstāve Gunta Līne.

Sabiedrība Izsludināts konkurss uz Sadales tīkla valdes locekļa amatu

Izsludināts konkurss uz elektroenerģijas sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" valdes locekļa ar atbildību par attīstību amata vietu, liecina paziņojums "Sadales tīkla" mājaslapā.

Ekonomika "Sadales tīkls": "Mēs neesam mierā ar to tarifu projektu"

Ja elektroenerģijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) zaļo komponenti attiecinātu arī uz sadales sistēmas operatoru AS "Sadales tīkls", tad šī maksājuma daļa zaļās enerģijas ražotājiem "Sadales tīkla" tarifā varētu būt septiņas reizes mazāka, intervijā aģentūrai LETA teica "Sadales tīkla" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.