• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā mazāks jaunu vieglo auto reģistrācijas kāpums par ES vidējo

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:49, 21.11.2023


Latvijā šogad janvārī-oktobrī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija palielinājusies par 15,6%, kas bija vājāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.



Saskaņā ar šiem datiem šogad pirmajos desmit mēnešos mūsu valstī reģistrēja 16 364 jaunus vieglos automobiļus.

Straujākais kāpums no ES valstīm janvārī-oktobrī fiksēts Beļģijā (+32,5%), Portugālē (+31,7%), Horvātijā (+31,3%), un Kiprā (+28,9%). Igaunijā jaunu vieglo automobiļu reģistrācija aplūkotajā periodā pieaugusi 7,4%, bet Lietuvā – par 5,8%.

Tikmēr kritums no visām valstīm, par kurām ACEA apkopo datus, bijis Ungārijā (-2,8%) un Norvēģijā (-9,4%).

Eiropas Savienībā vidēji janvārī-oktobrī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija palielinājās par 16,7%, un identisks kāpums fiksēts arī 31 ACEA aplūkotajā valstī.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, ES neietilpstošajās valstīs, Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas numura zīmes šogad izsniegtas 25 transportlīdzekļiem no Krievijas

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā šogad līdz 14.februārim ir pārreģistrēti 25 transportlīdzekļi, kas iepriekš bija reģistrēti Krievijā, ziņo CSDD.

Ekonomika Latvijā reģistrēto jauno elektroauto skaits pērn pieaudzis par 52,1%

Latvijā pagājušajā gadā reģistrēti 1624 jauni elektroauto, kas ir par 52,1% vairāk nekā 2022.gadā, informē Auto asociācijas pārstāvji.

Ekonomika Aicina atteikt reģistrāciju auto ar attītiem odometriem

Lai novērstu transportlīdzekļu pircēju maldināšanu un negodīgu konkurenci transportlīdzekļu tirgū, Latvijas Transportlīdzekļu tirgotāju asociācija (LATTA) aicina Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) atteikt reģistrāciju transportlīdzekļiem, kuriem veiktas manipulācijas ar odometru rādījumiem, informē asociācijā.

Pasaule Parīzieši referendumā atbalsta stāvvietu maksu celšanu apvidus auto

Parīzes iedzīvotāji referendumā svētdien nobalsoja par stāvvietu maksu trīskāršošanu pilsētas apvidus automobiļiem.