• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Politologs novērtē Rinkēviča runu valsts svētkos pie Brīvības pieminekļa

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:57, 19.11.2023


Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzruna 18.novembrī pie Brīvības pieminekļa atspoguļoja viņa tuvību tautai, pauž politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.


Foto: LETA

Viņš uzsvēra, ka prezidenta uzrunas saturs un pasniegšanas veids apliecināja vairākas ļoti labas Rinkēvičam piemītošās īpašības, tostarp stresa noturību, kā arī spēju paust personīgo viedokli.

"Atšķirībā no citiem prezidentiem, izņemot Vairu Vīķi-Freibergu, Rinkēvičam ir ko teikt," uzsvēra Rajevskis, piebilstot, ka prezidents ikdienā apmeklē Latvijas pilsētas un novadus, tādējādi iedvesmojoties no sava darba un cilvēkiem apkārt.

Vienlaikus Rajevskis pauda cerību, ka Rinkēviča runā paustais par iedzīvotāju spēju saņemties un celties pēc kritieniem nav aicinājums izturēties ar lielāku iecietību pret pašreizējās koalīcijas darbu.

Jau ziņots, ka Rinkēvičs sestdien Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienas uzrunā pie Brīvības pieminekļa teica, ka valstij un tās tautai ir jāsasparojas un jāveido Latvija labāka.

Viņš uzsvēra, ka valsts ir mūsu mājas. Ne vienmēr tajās ir ideāli, bet mājas ir mājas, un tās nemitīgi jāuztur kārtībā. Katram jādara savs mazumiņš, lai viss turētos kopā, neviens cits mūsu vietā to nedarīs. "Un mēs darām, saņemamies un pārvaram visus šķēršļus. Arī šobrīd mums ir jāsasparojas un jāveido mūsu Latvija labāka," sacīja prezidents.

Pēc valsts pirmās personas teiktā, ir svarīgi, lai katrs Latvijas patriots ar sirdi un prātu justos kā mājās, lai sarūk plaisa starp tiem, kuriem ir daudz, un kuriem ir maz, lai varam viens otram padot roku, lai varam ne tikai runāt, bet arī sarunāties, lai ikviens var sapņot un savus sapņus piepildīt.

Prezidents norādīja, ka šogad ciemojies daudzās Latvijas vietās, kur redzējis un jutis Latvijas cilvēkus, kuri dara savu darbu un kuri ir lepni par savu valsti. Šie cilvēki nebaidoties krist, lai atkal celtos un ietu tālāk.

"Jā, kritieni būs, kļūdas būs, bet kopā mēs zinām, ka esam spēks. Šis spēks pārkāps pāri visaugstākajai sienai. Latvijas dibinātāji lepotos ar jums. Un es arī lepojos," uzsvēra Valsts prezidents.

Rinkēvičs norādīja, ka pagājuši 105 gadi kopš Latvijas valsts izveidošanas. Tas esot tieši tik, lai mēs vairs nevarētu iedomāties, kā ir būt bez Latvijas. Šajā laikā noticis ļoti daudz - mainījušās varas, mainījusies pasaule, bet viena lieta gan palikusi nemainīga - mūsu spēja sasniegt lielas lietas, teica prezidents, minot neatkarības pasludināšanu, brīvības cīņas, atmodu, neatkarības atgūšanu, Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO un Latvijas atbalstu Ukrainai brīvības cīņās.

Turklāt visos laikos bijuši Dziesmu svētki, kad apliecinām savu piederību savai zemei un valsti, kad tik spilgti jūtamies kā latvieši, kad tik ļoti katrs esam Latvijas daļa, teica Rinkēvičs.

Viņš piebilda, ka mūsu nedraugi mūs mēģina iebiedēt. "Lai mēģina! Nesanāks! Mūsu griba iestāties par savu valsti ir stiprāka. Mūsu gaišums ir stiprāks par viņu tumsu" teica valsts pirmā persona.

"Mūsu siltā mīlestība ir stiprāka par viņu tukšo naidu. Mūsu tēvzeme un brīvība ir stiprāka. Lai šī pārliecība mūs iedvesmo, mūsu nākotni veidojot!" valsts svētkos novēlēja Rinkēvičs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Politoloģe: Rinkēvičam ir iespējas saglabāt posteni vēl uz vienu termiņu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs varētu būt starp retajiem šī amata pienākumu pildītājiem, kuram ir iespējas saglabāt posteni vēl uz vienu termiņu, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle, aicināta komentēt Rinkēviča pirmo prezidentūras gadu.

Interesanti fakti Rinkēvičs iepazīstas ar žoga būvniecību uz robežas (+FOTO)

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien apmeklēja Latvijas austrumu robežu un Valsts robežsardzes struktūrvienības Latgalē - Grebņevas un Šķaunes robežapsardzības nodaļas.

Pasaule Rinkēvičs apmeklēs Ukrainas miera samitu Šveicē

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien un rīt apmeklēs Ukrainas miera samitu Šveicē, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Sabiedrība Rinkēvičs: Mūsu uzdevums ir gādāt, lai brīvības zaudēšana paliek mūsu iztēlē

Mūsu visu uzdevums ir gādāt, lai brīvības zaudēšana paliek tikai mūsu iztēlē, tā šodien Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī uzrunāja klātesošos fonda "Sibīrijas bērni" rīkotajā pasākumā "Pieminot 1941. un 1949.gada deportācijas".