• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts prezidents: Mums ir jāsasparojas un jāveido Latvija labāka

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 21:27, 18.11.2023


Mums ir jāsasparojas un jāveido Latvija labāka, sestdien Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienas uzrunā pie Brīvības pieminekļa teica Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.


Foto: LETA

Viņš uzsvēra, ka valsts ir mūsu mājas. Ne vienmēr tajās ir ideāli, bet mājas ir mājas, un tās nemitīgi jāuztur kārtībā. Katram jādara savs mazumiņš, lai viss turētos kopā, neviens cits mūsu vietā to nedarīs. "Un mēs darām, saņemamies un pārvaram visus šķēršļus. Arī šobrīd mums ir jāsasparojas un jāveido mūsu Latvija labāka," sacīja prezidents.

Pēc valsts pirmās personas teiktā, ir svarīgi, lai katrs Latvijas patriots ar sirdi un prātu justos kā mājās, lai sarūk plaisa starp tiem, kuriem ir daudz, un kuriem ir maz, lai varam viens otram padot roku, lai varam ne tikai runāt, bet arī sarunāties, lai ikviens var sapņot un savus sapņus piepildīt.

Prezidents norādīja, ka šogad ciemojies daudzās Latvijas vietās, kur redzējis un jutis Latvijas cilvēkus, kuri dara savu darbu un kuri ir lepni par savu valsti. Šie cilvēki nebaidoties krist, lai atkal celtos un ietu tālāk.

"Jā, kritieni būs, kļūdas būs, bet kopā mēs zinām, ka esam spēks. Šis spēks pārkāps pāri visaugstākajai sienai. Latvijas dibinātāji lepotos ar jums. Un es arī lepojos," uzsvēra Valsts prezidents.

Rinkēvičs norādīja, ka pagājuši 105 gadi kopš Latvijas valsts izveidošanas. Tas esot tieši tik, lai mēs vairs nevarētu iedomāties, kā ir būt bez Latvijas. Šajā laikā noticis ļoti daudz - mainījušās varas, mainījusies pasaule, bet viena lieta gan palikusi nemainīga - mūsu spēja sasniegt lielas lietas, teica prezidents, minot neatkarības pasludināšanu, brīvības cīņas, atmodu, neatkarības atgūšanu, Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO un Latvijas atbalstu Ukrainai brīvības cīņās.

Turklāt visos laikos bijuši Dziesmu svētki, kad apliecinām savu piederību savai zemei un valsti, kad tik spilgti jūtamies kā latvieši, kad tik ļoti katrs esam Latvijas daļa, teica Rinkēvičs.

Viņš piebilda, ka mūsu nedraugi mūs mēģina iebiedēt. "Lai mēģina! Nesanāks! Mūsu griba iestāties par savu valsti ir stiprāka. Mūsu gaišums ir stiprāks par viņu tumsu" teica valsts pirmā persona.

"Mūsu siltā mīlestība ir stiprāka par viņu tukšo naidu. Mūsu tēvzeme un brīvība ir stiprāka. Lai šī pārliecība mūs iedvesmo, mūsu nākotni veidojot!" valsts svētkos novēlēja Rinkēvičs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs kritizē ministriju komunikāciju ar sabiedrību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien pēc tikšanās Rīgas pilī ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) kritizēja ministriju komunikāciju ar sabiedrību.

Sabiedrība Prezidents: Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi

Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs uzsver nepieciešamību pēc labākas koordinācijas stihiju gadījumos

Stihiju gadījumos būtu nepieciešama labāka dienestu koordinācija un iedzīvotāju informēšana, klātienē iepazīstoties ar stipru lietavu sekām Jelgavā, aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Rinkēvičs: Jāsniedz atbalsts Ukrainai un Moldovai reformu ieviešanā

Jāsniedz nepieciešamais atbalsts Ukrainai un Moldovai Eiropas Savienības (ES) integrācijas reformu ieviešanā, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Luksemburgas ārlietu ministru Ksavjē Betelu.