• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bijušais Rīgas deputāts Pankratovs aizbēga uz KА, peldot pāri upei (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:55, 18.11.2023


Latvijā viņu netiesās aizmuguriski.


Ruslans Pankratovs deva savu ieguldījumu Pikulas alejas Daugavgrīvā vārdā un par godu šim impēriskās idejas autoram tika apbalvots ar Krievijas jubilejas medaļu.

Latvijā par noziedzīgiem nodarījumiem apsūdzētais bijušais Rīgas domes deputāts Ruslans Pankratovs nelikumīgi atstājis Eiropas Savienības teritoriju un atrodas Krievijā. Tajā pašā laikā tiesāšana ar viņa līdzdalību Latvijā tika ātri pārtraukta.

Bijušais Rīgas žurnālists, tagad Maskavā dzīvojošais Aleksejs Stefanovs paziņoja, ka Pankratovs video straumei “Šprotes trimdā” stāstījis par to, kā, tērpies hidrotērpos, viņš pārpeldējis rudenīgo Narvas upi, no Igaunijas uz Krieviju. Šī informācija tika izplatīta Sanktpēterburgā notikušajā “Baltijas tautiešu forumā”, kurā bija pārstāvēti vairāki proputiniski aktīvisti, bijušie Baltijas valstu pilsoņi un iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas tiesa 26.septembrī bija plānojusi skatīt Pankratova lietu, taču bijušais domnieks tajā nav piedalījies. Vēlāk Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Marija Zaharova paziņoja, ka Pankratovs ir aizbēdzis uz Krieviju. Bijušā Rīgas domnieka Ruslana Pankratova nozušanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa uz nenoteiktu laiku apturējusi krimināllietas izskatīšanu, kurā Pankratovs apsūdzēts par nesaticības izraisīšanu pret ukraiņiem.

Pankratovs 2009.gadā bija ievēlēts Rīgas domē no partiju apvienības "Saskaņas centrs" un pašvaldībā bijis vairākus gadus. 2018.gadā viņš kandidējis 13.Saeimas vēlēšanās "Par alternatīvu" sarakstā, bet 2019.gadā kandidējis Eiropas Parlamenta vēlēšanās Rīcības partijas sarakstā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Pankratovs kopā ar Veru Pankratovu darbojas 2006.gadā reģistrētajā biedrībā "Latvijas krievu pasaule". Pirms vairākiem gadiem viņš darbojies biedrībā "Apvienība pret nacismu".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība 2025. gadā Latviju uzraudzīs starpnozaru Krīzes vadības centrs (+VIDEO)

Būs nepieciešamas 24/7 darba režīmam atbilstošas telpas un drošības prasībām atbilstošs aprīkojums.

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Lasiet arī

Sports Parīzē atklātas vasaras olimpiskās spēles

Piektdien lietainos laikapstākļos Parīzē tika atklātas 2024.gada vasaras olimpiskās spēles.

Kriminālziņas Tiesa apcietina iespējamo policista slepkavības gatavotāju Artjomu Babenko

Rīgas pilsētas tiesa šodien lēma apcietināt iespējamo Valsts policijas (VP) amatpersonas Romāna Jašina slepkavības gatavotāju Artjomu Babenko, liecina aģentūras LETA esošā informācija.

Sabiedrība Par teju 30% pieaudzis ārvalstu studentu pieteikumu skaits LU

Studijām Latvijas Universitātē (LU) 2024./2025.akadēmiskajā gadā saņemti par teju 30% vairāk ārvalstu studentu pieteikumu nekā pērn, informēja universitāte.

Interesanti fakti No Rīgas pludmalēm siltākais ūdens joprojām ir Bābelīša ezerā

No Rīgas oficiālajām pludmalēm vissiltākais ūdens joprojām ir Bābelīša ezerā, liecina Pašvaldības policijas apkopotā informācija.