• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bijušais Rīgas deputāts Pankratovs aizbēga uz KА, peldot pāri upei (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:55, 18.11.2023


Latvijā viņu netiesās aizmuguriski.


Ruslans Pankratovs deva savu ieguldījumu Pikulas alejas Daugavgrīvā vārdā un par godu šim impēriskās idejas autoram tika apbalvots ar Krievijas jubilejas medaļu.

Latvijā par noziedzīgiem nodarījumiem apsūdzētais bijušais Rīgas domes deputāts Ruslans Pankratovs nelikumīgi atstājis Eiropas Savienības teritoriju un atrodas Krievijā. Tajā pašā laikā tiesāšana ar viņa līdzdalību Latvijā tika ātri pārtraukta.

Bijušais Rīgas žurnālists, tagad Maskavā dzīvojošais Aleksejs Stefanovs paziņoja, ka Pankratovs video straumei “Šprotes trimdā” stāstījis par to, kā, tērpies hidrotērpos, viņš pārpeldējis rudenīgo Narvas upi, no Igaunijas uz Krieviju. Šī informācija tika izplatīta Sanktpēterburgā notikušajā “Baltijas tautiešu forumā”, kurā bija pārstāvēti vairāki proputiniski aktīvisti, bijušie Baltijas valstu pilsoņi un iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas tiesa 26.septembrī bija plānojusi skatīt Pankratova lietu, taču bijušais domnieks tajā nav piedalījies. Vēlāk Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Marija Zaharova paziņoja, ka Pankratovs ir aizbēdzis uz Krieviju. Bijušā Rīgas domnieka Ruslana Pankratova nozušanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa uz nenoteiktu laiku apturējusi krimināllietas izskatīšanu, kurā Pankratovs apsūdzēts par nesaticības izraisīšanu pret ukraiņiem.

Pankratovs 2009.gadā bija ievēlēts Rīgas domē no partiju apvienības "Saskaņas centrs" un pašvaldībā bijis vairākus gadus. 2018.gadā viņš kandidējis 13.Saeimas vēlēšanās "Par alternatīvu" sarakstā, bet 2019.gadā kandidējis Eiropas Parlamenta vēlēšanās Rīcības partijas sarakstā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Pankratovs kopā ar Veru Pankratovu darbojas 2006.gadā reģistrētajā biedrībā "Latvijas krievu pasaule". Pirms vairākiem gadiem viņš darbojies biedrībā "Apvienība pret nacismu".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis: Ukraina negrasās iegūt kodolieročus

Ukraina negrasās iegūt kodolieročus, preses konferencē Briselē ceturtdien sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, šādi reaģējot uz preses interpretācijām par viņa agrākajiem vārdiem par Ukrainas izvēli starp dalību NATO un kodolieroču iegūšanu.

Sabiedrība Siliņa: Migrācijas problēmu risināšanai ES nepieciešami skaidri lēmumi

Lai risinātu migrācijas problēmas Eiropas Savienībā (ES), nepieciešami skaidri lēmumi par turpmāko rīcību, jo tas ir mūsu drošības jautājums, ceturtdien piedaloties Eiropadomes sanāksmē Briselē, uzsvēra Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pasaule ES īpašais sūtnis: Latvija var priecāties par ES vienotību atbalstā Ukrainai

Pret Krieviju īstenotās Eiropas Savienības (ES) sankcijas ir ļoti būtiska Ukrainas atbalsta politikas sastāvdaļa, un šo politiku ES valstis īsteno ļoti apņēmīgi un vienoti, neatkarīgi no tā, cik tuvu Krievijas robežām tās atrodas, aģentūrai LETA uzsvēra Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Sabiedrība Pēc precedenta ar kompozīciju pie Ādažu bāzes veiks auditu

Paralēli dienesta pārbaudei par "militarizētās tēlniecības kompozīciju" pie Ādažu bāzes, aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) uzdevis izstrādāt un ieviest uzlabojumus ar būvniecību saistītu iepirkumu un to pārraudzības jomā aizsardzības nozarē, veicot arī esošo projektu auditu, aģentūrai LETA atzina ministrs.