• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā valsts svētkos centrālais pasākums notiks pie Brīvības pieminekļa

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:18, 16.11.2023


Rīgā valsts svētkos centrālais pasākums notiks pie Brīvības pieminekļa, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.


Foto: LETA

Sestdien, 18.novembrī, plkst.19 pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienai veltīts svinīgs pasākums - svētku koncerts "Tautas balsis dziesmās", prezidenta Edgara Rinkēviča svinīgā uzruna, kā arī pirmo reizi svētku vēsturē - multimediāls lāzeru uzvedums.

Par godu Latvijas dzimšanas dienas svinībām ir izveidots apvienotais vīru koris, kuru vadīs diriģents Edgars Vītols, lai kopā ar solistēm Anci Krauzi, Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu un Rūtu Dūdumu-Ķirsi izdziedātu latviešu tautas dziesmas. Īpaši šim koncertam jaunas aranžijas veido komponists un pianists Jānis Strazds, kura vadītā ritma grupa muzicēs kopā ar kori un solistēm.

Svinot Latvijas Republikas Proklamēšanas 105.gadadienu, 18.novembrī plkst.8 studentu akadēmiskās mūža organizācijas dosies tradicionālajā piemiņas gājienā no Latvijas Universitātes galvenās ēkas uz Rīgas Brāļu kapiem.

No rīta plkst.9 Rīgas Domā būs ekumeniskais dievkalpojums, bet plkst.10.30 pie Brīvības pieminekļa notiks svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija.

Saeimā plkst.12 notiks svinīgā sēde, kurā Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) teiks uzrunu Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienā.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) laikā no plkst.11 līdz 16 Rīgas pasažieru ostā demonstrēs militāro tehniku. Savukārt 11.novembra krastmalā plkst.13.30 notiks NBS, Iekšlietu ministrijas vienību un ārvalstu vienību militārā parāde. Drošības apsvērumu dēļ NBS militārās parādes un tās ģenerālmēģinājuma laikā iedzīvotājiem būs ļauts šķērsot Vanšu tiltu, taču nedrīkstēs to izmantot pasākumu vērošanai.

No plkst.18 līdz 19.45 no Kārļa Ulmaņa pieminekļa notiks lāpu gājiens. Lāpu gājiens noritēs no Kārļa Ulmaņa piemineklis pa Raiņa bulvāri, Krišjāņa Barona ielu, Aspazijas bulvāri, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, Krišjāņa Valdemāra ielu atpakaļ līdz Ulmaņa piemineklim.

Rīgā svētku dalībnieki no plkst.18 līdz 23 varēs vērot objektu grupu "Gaismas upe" gar Pilsētas kanālu - gaismas objekti "Zvaigžņu strauts" un "Uguns stabi" ar latvju rakstiem Bastejkalnā, "Gaismas tilti" uz trīs tiltiem pār Pilsētas kanālu (Bastejkalna, Brīvības ielas, operas), uguns objekti "Plūstošie raksti" un uguns objekti no projekta "Teragnia".

Arkādijas parkā no plkst.19 līdz 23 varēs vērot audiovizuālo vides instalāciju "Gaismas pieskāriens".

Esplanādē uz lielajiem svētku ekrāniem darbosies interaktīva vides instalācija "Mans raksts", piedāvājot iespēju katram apmeklētājam radīt savu unikālo svētku saktu, kas stilizēti veidota no Latvijas reģionu tautastērpu rakstu ornamentiem. Laikā no plkst.18 līdz 23 svētku noskaņu apmeklētājos vairos īpaša DJ sagatavota programma šim vakaram, kā arī sapulcējušamies svinētājiem tiks piedāvāti karstie dzērienu un uzkodas.

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā no plkst.11 līdz 18 skatāma Latvijas vēstures ekspozīcija, izstādes "Satversme 100+", "Vainagošanās. Arheoloģiskie, etnogrāfiskie un laikmetīgie vainagi Latvijas kultūrā", "Krāsainā Latvija", "Latvijas valsts dibināšana", "Nauda Latvijā".

Latvijas Kara muzejā plkst.17 notiks folkloras un seno cīņu kopas "Vilkači" svētku koncerts.

"Mazajā ģildē" plkst.21 izskanēs svētku koncerts "Deg un kvēl, un nenodziest", kurā jauniešu koris "Balsis" un pavadošā grupa Jāņa Miltiņa vadībā klausītajiem piedāvās dziesmas, kuras skanējušas Dziesmu svētkos un nes sevī spēcīgu latvietības un nacionālās pašapziņas vēstījumu. Koncerta vadītājs Gundars Āboliņš.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lasiet arī

Ekonomika Gaidot Valentīndienu, Latvijā aktīvi pērk 18+ preces

Šogad nedēļu pirms Valentīndienas ievērojama pircēju aktivitāte vērojama tehnoloģiju segmentā - par 100% kāpuši viedtālruņu, viedo pulksteņu un rokassprādžu pārdošanas apjomi, salīdzinot ar nedēļu iepriekš. Savukārt, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, šo pašu preču pārdošanas apjomi auguši par 30-50%, liecina tirdzniecības centra internetā 220.lv operatīvie dati.

Sabiedrība Svētku laikā Rīgā būs slēgta gājēju un velosipēdistu satiksme uz Vanšu tilta

Drošības apsvērumu dēļ svētku laikā Rīgā būs slēgta gājēju un velosipēdistu satiksme uz Vanšu tilta, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pāvalde.

Sabiedrība Rīgā sāksies Latvijas Republikas proklamēšanas 104.gadadienas svinēšana

Rīgā šodien sāksies Latvijas Republikas proklamēšanas 104.gadadienas svinēšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pāvalde.

Sabiedrība Ogrē neatcels uguņošanu valsts svētkos

Piektdien, 18.novembrī, plkst.19 Daugavas krastā pie vides dizaina objekta "Ogres bāka" debesis izgaismos Latvijas Republikas proklamēšanas 104.gadadienai veltīta uguņošana, aģentūru LETA informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.