• Ina,
  • Ināra,
  • Inārs,
  • Valija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tramvaja līnijas pagarināšana Rīgā izmaksās vairāk nekā 28 miljonus eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:43, 09.11.2023


7.tramvaja līnijas pagarināšana līdz Maskavas un Višķu ielas krustojumam Rīgā izmaksās vairāk nekā 28 miljonus eiro.


Foto: LETA

Projekta īstenošana plānota līdz 2026.gada jūnijam. To īstenos SIA "Binders".

"Rīgas satiksme" uzskata, ka minētais projekts ļaus uzlabot sabiedriskā transporta pieejamību, palielinās Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta apkalpoto pasažieru skaitu un ļaus izveidot videi draudzīgu, labi attīstītu transporta sistēmu.

Maskavas un Višķu ielas krustojumā tiks veidots transportmijas punkts, kurā vienuviet būs pieejams savstarpēji integrēts sabiedriskais transports - autobuss/elektroautobuss, tramvajs, trolejbuss, sniedzot iespēju ērti pārsēsties no viena transporta veida citā.

Kopējais 7.tramvaja maršruta sliežu ceļa pagarinājums būs 2,2 kilometri. Būvdarbu gaitā tiks izbūvēts ne tikai sabiedriskā transporta Maskavas-Višķu ielas transportmijas punkts, bet arī tā funkcionalitātes nodrošināšanai nepieciešamie pievedceļi gan no Maskavas ielas, gan no Višķu ielas.

Tāpat tiks veikti teritorijas labiekārtošanas darbi, tai skaitā ielas apgaismojuma un jaunas dispečeru ēkas izbūve, kurā būs labiekārtotas telpas transportlīdzekļu vadītājiem. Līdz transportmijas punktam pa Višķu ielu par 300 metriem tiks pagarināts arī 15.trolejbusa maršruts.

Kā šodien projekta atklāšanas pasākumā teica "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa, pēdējo jauno tramvaju līniju Rīgā būvēja pirms 40 gadiem, 1983.gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Svētdien gaidāms saulains laiks, gaiss iesils līdz +16 grādiem

Dienā gaidāms saulains laiks, pēcpusdienā vietām debesis aizklās mākoņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Sabiedrība Latvijā cer iespējami drīzāk sagaidīt bāzes pensiju ieviešanu

Seniori cer, ka lēmums par bāzes pensiju ieviešanu uz politiskās dienaskārtības galda nonāks pēc iespējas tuvākā nākotnē, sacīja biedrība "Latvija senioru kopienu apvienība" (LSKA).

Sabiedrība Kā atgūties no azartspēļu atkarības: Liepājas pieredze (+VIDEO)

Piedalīties seminārā bija aicināti Kurzemes reģiona pašvaldību sociālo dienestu darbinieki, skolu sociālie pedagogi un citi pašvaldību iestāžu speciālisti.

Sabiedrība Pašpatēriņa zvejā būs jāievēro makšķerniekiem noteiktie lomu ierobežojumi

Pašpatēriņa zvejā būs jāievēro makšķerniekiem noteiktie lomu ierobežojumi, paredz grozījumu projekts noteikumos par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos, kas Tiesību aktu portālā (TAP) nodoti sabiedriskajai apspriešanai.

Lasiet arī

Kriminālziņas Šorīt Rīgā, 13.janvāra ielā zem tramvaja pakļuvis cilvēks

Šorīt aptuveni plkst.10 noticis negadījums 13.janvāra ielā, cilvēkam pakļūstot zem tramvaja.

Sabiedrība Informēs par būvdarbu progresu 5.tramvaja maršruta posmā

Šodien plkst.15 tramvaja galapunktā Iļģuciemā, Baltajā ielā 2a, notiks preses konference par būvdarbu progresu tramvaja sliežu posmā no Slokas ielas un Jūrmalas gatves krustojuma līdz galapunktam Iļģuciemā, informēja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševica-Feldmane.

Sabiedrība Plāno pārbūvēt 13.janvāra ielas tramvaja infrastruktūru

Februāra beigās "Rīgas satiksme" sāks būvniecības darbus 11.novembra krastmalas un 13.janvāra ielas krustojumā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Ekonomika Aprīlī pārdošanai pieejamo dzīvokļu skaits Rīgā audzis par 2%

Aprīlī iegādei Rīgā bija pieejami nepilni 4400 dzīvokļu, pārdošanas sludinājumu skaitam mēneša laikā palielinoties par 2%, informē nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" pārstāvji.