• Ina,
  • Ināra,
  • Inārs,
  • Valija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


SAB Mieriņai un visiem ministriem izsniedzis pielaides valsts noslēpumam

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:51, 09.11.2023


Satversmes aizsardzības birojs (SAB), pabeidzot pārbaudes, ir izsniedzis speciālās atļaujas darbam ar valsts noslēpumu visiem valdības ministriem un Saeimas priekšsēdētājai Daigai Mieriņai (ZZS).



Vienlaikus birojs saņēmis arī jaunus pieprasījumus par speciālo atļauju izsniegšanu vairākiem Saeimas deputātiem.

Pārbaudes ir procesā un norit likumā noteiktajā termiņā.

Jaunas pielaides bija nepieciešamas tikai dažiem ministriem, piemēram, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrei Ingai Bērziņai (JV), klimata un enerģētikas ministram Kasparam Melnim (ZZS) un kultūras ministrei Agnesei Loginai (P).

Pārējiem ministriem, tostarp premjerei Evikai Siliņai (JV), jaunas pielaides nebija nepieciešamas, jo viņi darbojās arī līdzšinējā valdībā vai arī ieņēma amatus Saeimas komisijās, kur pielaides viņiem SAB bija izsniedzis jau iepriekš.

Likumā par valsts noslēpumu norādīts, ka pārbaude veicama trīs mēnešu laikā. Ja objektīvu iemeslu dēļ termiņu nav iespējams ievērot, to var pagarināt uz laiku vēl līdz trim mēnešiem.

Siliņas valdība tika apstiprināta 15.septembrī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valsts prezidents: mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos

Latvijas drošība būs mūsu prioritāte, un mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos, TV24 raidījumā "Dienas personība" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība NBS: Bruņojuma nodošana Ukrainai neveido robus Latvijas aizsardzības sistēmā

Bruņojuma nodošana Ukrainai neveido robus Latvijas drošībā un aizsardzības sistēmā, piektdien intervijā TV3 sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Piektdiena sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies

Piektdiena Latvijā sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks

Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks un gaisa temperatūra sasniegs plus 20 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Lasiet arī

Sabiedrība Pielaides darbam ar valsts noslēpumu piešķirtas visiem pieteiktajiem deputātiem

Speciālā atļauja darbam ar valsts noslēpumu ir piešķirta visiem Saeimmas deputātiem, par kuriem bijuši iesniegti pieprasījumi, informē Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Sabiedrība Iedzīvotājiem liela interese par iespējām strādāt SAB

Kopš Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pagājušā gada novembra vidū savā tīmekļvietnē ieviesa sadaļu par darba iespējām šajā iestādē, interese par to ir bijusi liela.

Sabiedrība SAB pirmo reizi publiski aicina pieteikties darbā potenciālos izlūkus

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pirmo reizi publiski aicinājis pieteikties darbā potenciālos izlūkošanas un pretizlūkošanas speciālistus.

Sabiedrība SAB varēs izmantot transportlīdzekļus ar uzstādītām zilām bākugunīm

Turpmāk Satversmes aizsardzības birojs (SAB) darba vajadzībām varēs izmantot transportlīdzekļus ar uzstādītām zilām bākugunīm, šodien lēma valdība.