• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


SEPLP neplāno jaunus pakalpojumus krievu valodā sabiedriskajos medijos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:09, 07.11.2023


Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) neplāno būtiskus jaunus pakalpojumus krievu valodā sabiedriskajos medijos, otrdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā norādīja SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis.


Foto: pixabay

Jautājums par papildu finansējumu SEPLP šodien komisijā tika skatīts līdz ar vairāku valsts citu neatkarīgo institūciju pārstāvju, uzklausīšanu par tām piešķirto papildu naudu. SEPLP 2024.gadā lielākā daļa no papildu finansējuma - 5,23 miljoni eiro - tiks piešķirti sabiedriskā pasūtījuma nodrošināšanai un attīstībai sabiedriskajos medijos.

Pēc Nacionālās apvienības deputāta Jāņa Butāna jautājuma, cik liela daļa no šīs naudas summas tiks atvēlēta saturam krievu valodā, SEPLP vadītājs Siksnis solīja par šo jautājumu sagatavot informāciju un nosūtīt komisijai.

Siksnis arī skaidroja, ka SEPLP nav plānu veidot būtiskus jaunus pakalpojumus krievu valodā.

Parlamentārietis Butāns tāpat vaicāja, kāpēc atbilstoši budžeta projektā minētajām sadaļām "Rus.lsm.lv" norādīts lielāks budžets nekā "Lsm.lv" latviešu valodā.

SEPLP vadītājs uzsvēra, ka šāds budžetu salīdzinājums nav korekts, ka šajā lietā ir izveidojies nepatiess mīts, jo "Rus.lsm.lv" budžetā cita starpā ietilpst arī izdevumi Latvijas Televīzijas 7.kanālā televīzijas raidījumiem krievu valodā - gan ziņu raidījumiem darba dienās, gan iknedēļas raidījumiem.

Butāns no savas puses pauda bažas, ka ar krievu valodas saturu tiekot šķelta sabiedrība. Opozīcijas politiķis arī vaicāja, kā tiks nodrošināts, ka sabiedriskajos medijos nestrādātu cilvēki, kuri agrāk saņēmuši Krievijas vēstniecības apbalvojumus.

Gan NA deputāts, gan parlamentārietis Jānis Reirs (JV) arī norādīja uz kādu savulaik tapušu atsevišķu, politiķu ieskatā nepieņemamu vēstījumu krievu valodā kādā sabiedrisko mediju platformā.

Siksnis no savas puses atzīmēja, ka ir būtiski pievērsties tam, lai saturs būtu objektīviem kritērijiem atbilstošs. Reizē SEPLP vadītājs vērsa uzmanību, ka darbinieku atbrīvošana vai pieņemšana darbā ir sabiedrisko mediju valžu ziņā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Tetovēšanas meistars

Viss par jūsu sapņu profesiju vai kur doties, lai kļūtu par tetovētāju

Sabiedrība Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Lasiet arī

Sabiedrība Izraudzīs piecus jaunus Latvijas Sabiedriskā medija valdes locekļus

Jaunā medija - VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" - valdi izraudzīs šā gada otrajā pusē.

Sabiedrība Saeimā pieņem gala lēmumu par sabiedrisko mediju apvienošanu

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, ar kuriem no 2025.gada tiks apvienoti sabiedriskie mediji - Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Radio.

Sabiedrība Saeimas deputāti atbalsta vienota sabiedriskā medija izveidi

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, kas paredz sabiedrisko mediju - Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio - apvienošanu no 2025.gada.

Sabiedrība Politiķus aicina atlikt sabiedrisko mediju apvienošanu

Latvijas Radio arodbiedrības valde atklātā vēstulē aicina politiķus atlikt likumprojektu par sabiedrisko mediju - Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio - apvienošanu.