• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pievērsīs sabiedrības uzmanību aizspriedumiem pret bijušajiem ieslodzītajiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:41, 05.11.2023


Nākamnedēļ notiks Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) rīkotās sabiedrības informēšanas kampaņas "Nenovērsies! Atbalsti un iesaisties! #Resocializācija" atklāšanas pasākums, kuras mērķis ir mazināt sabiedrības aizspriedumus pret bijušajiem ieslodzītajiem.


Foto: LETA

Kampaņas mērķis ir mazināt sabiedrības aizspriedumus pret bijušajiem ieslodzītajiem, kā arī skaidrot valsts un pašvaldības iestāžu, ģimenes locekļu, uzņēmēju, brīvprātīgo darbinieku un plašākas sabiedrības lomu ieslodzīto personu sekmīgā resocializācijā un recidīva novēršanā.

Šī gada oktobrī tika īstenota aptauja, kura atklāj, ka 78% iedzīvotāju uzskata, ka cilvēks, kurš vienu reizi izdarījis noziegumu, spēj laboties, bet 73% iedzīvotāju uzskata, ka, palīdzot bijušajiem ieslodzītajiem iekļauties sabiedrībā, ir lielāka iespēja, ka viņi neveiks jaunus noziegumus. Savukārt 78% darba devēju uzskata, ka darba devējs, kas nodarbina bijušos ieslodzītos, sniedz ieguldījumu sabiedrības drošībā. 87% ieslodzīto atzīst, ka ģimenes atbalsts ir svarīgākais faktors, lai varētu atgriezies sabiedrībā.

Atklāšanas pasākumā eksperti iepazīstinās ar resocializācijas pasākumu nozīmi un aktualitātēm Latvijā, Eiropas Sociālā fonda atbalstu projekta "Resocializācijas sistēmas efektivitātes paaugstināšana" rezultātiem, kā arī skaidros valsts un pašvaldību iestāžu, ģimeņu, uzņēmēju, brīvprātīgo un plašākas sabiedrības iesaistes nozīmi ieslodzīto personu sekmīgā resocializācijā un recidīva novēršanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Sabiedrība Dānijas brigāde piedalīsies NATO «Ziemeļu» divīzijā Ādažos (+VIDEO)

Skandināvijas valsts uzsvēra savu lomu Latvijas aizsardzībā.

Sabiedrība Varakļānu novads pievienots Madonas novadam

Stājas spēkā likums par Varakļānu novada pievienošanu Madonas novadam.

Sabiedrība Valodas eksperti Vidzemes ziemeļaustrumu daļu piekrīt dēvēt par Malēniju

Valodas eksperti Vidzemes ziemeļaustrumu daļu piekrīt dēvēt par Malēniju.

Lasiet arī

Kriminālziņas Ieslodzītais no Centrālcietuma varētu būt aizbēdzis pa ceļam uz pastaigu

Par slepkavības mēģinājumu apsūdzētais Māris Kovaļovs no Rīgas Centrālcietuma varētu būt aizbēdzis laikā, kad ieslodzītie vesti pastaigā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Kriminālziņas Pirmajā pusgadā ieslodzījuma vietās atrasti 865 mobilie telefoni

Šogad sešos mēnešos Latvijas ieslodzījuma vietās atrasti 865 mobilie telefoni, 754 SIM kartes un 96 mobilo telefonu sastāvdaļas, aģentūra LETA uzzināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Pasaule Aprīlī savervēti 10 000 zeki karam Ukrainā

Krievijas Aizsardzības ministrija aprīlī varētu būt savervējusi karam Ukrainā līdz 10 000 ieslodzīto, teikts Lielbritānijas militārā izlūkdienesta jaunākajā ziņojumā.