• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VID piemērojis jaunu nodrošinājumu Maskavas namam

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:41, 31.10.2023


Valsts ieņēmumu dienests (VID) pirmdien, 30.oktobrī, piemērojis jaunu nodrošinājumu AS "Maskavas kultūras un biznesa centrs - Maskavas nams", paredzot aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, liecina "Lursoft" publiskotā informācija.


Foto: LETA

Uzņēmumam iepriekš jau bija spēkā divi nodrošinājumi. Viens no tiem reģistrēts šogad martā, ar VID Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes lēmumu piemērojot aizliegumu pieteikumu izpildei par izmaiņu - reorganizācijas, likvidācijas, valdes locekļu izslēgšanas - reģistrāciju komercreģistrā. Vēl viens nodrošinājums "Maskavas kultūras un biznesa centram - Maskavas nams" ir spēkā no pagājušā gada septembra.

Maskavas pilsētas īpašuma departamentam piederošajam "Maskavas kultūras un biznesa centram - Maskavas nams" kopš tā dibināšanas 2002.gadā nav bijusi neviena komercķīla.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Maskavas kultūras un biznesa centram - Maskavas nams" ir piemērotas sankcijas valsts uzturētajos reģistros, tostarp Zemesgrāmatā un Uzņēmumu reģistrā.

"Maskavas kultūras un biznesa centrs - Maskavas nams" 2022.gadā strādāja ar 38 834 eiro apgrozījumu un cieta 5840 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

Jau ziņots, ka Saeima oktobra vidū nodeva izskatīšanai komisijās likumprojektu "Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai", kas paredz, ka ēka "Maskavas nams" Rīgā, Marijas ielā 7, pāries Latvijas valsts īpašumā.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) iesniegtā likumprojekta mērķis ir garantēt Latvijas valsts drošību, tostarp nepieļaut un savlaicīgi novērst demokrātiskās valsts iekārtas apdraudējumu.

Pēc autoru vārdiem, likumprojekts nodrošinās, ka tiek pārtrauktas kultūras pasākumu un interešu izglītības aizsegā "Maskavas namā" notiekošās Latvijas nacionālo drošību apdraudošās politiskās aktivitātes, tiek likvidēts "Maskavas nams" kā Krievijas tautiešu politikas "zīmols" un tiek novērsts apdraudējums Latvijas valstiskumam un nacionālajai drošībai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība VID aicinās 70 000 fiziskās personas pārskatīt savus deklarētos ienākumus

Valsts ieņēmumu dienests (VID) septembrī sāks 70 000 fizisko personu apziņošanu, aicinot pārskatīt savus deklarētos ienākumus, otrdien žurnālistiem sacīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Sabiedrība Izsludināts atklāts konkurss uz VID ģenerāldirektora vietnieka amatu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir izsludinājis atklātu konkursu uz VID ģenerāldirektora vietnieka amatu, informēja VID pārstāvji.

Ekonomika Uzņēmumu reģistrs norāda uz iespējām samazināt šķēršļus uzņēmējdarbībai (+VIDEO)

Ļoti retos gadījumos klienti izvēlas "cīnīties" tiesā par VID atzinuma pamatojumu.