• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NEPLP nevērtēs krievu mūziķu skaņdarbu atskaņošanu Latvijā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:48, 31.10.2023


Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) nav tiesību iejaukties Latvijā krieviski raidošo radiostaciju lēmumos par noteiktas mūzikas atskaņošanu, komentējot diskusijas par sankcijām pakļauto Krievijas mūziķu daiļrades atskaņošanu Latvijā, norādīja padomē.


Krievijas izvērstā kara Ukrainā atbalstītājs Grigorijs Ļepss.

Pagājušajā nedēļā cilvēki tviterī apsprieda, kāpēc radiostacija "Skonto+" atskaņo Krievijas izvērstā kara Ukrainā atbalstītāja Grigorija Ļepsa dziesmas. Kā zināms, Ļepss kopš 2019.gada ir iekļauts arī Latvijai nevēlamo personu sarakstā.

Izvērtējot spēkā esošo regulējumu, NEPLP konstatēja, ka saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu tai nav tiesību iejaukties elektroniskā plašsaziņas līdzekļa redakcionālajā darbībā, programmu un raidījumu veidošanā, kamēr vien elektroniskais plašsaziņas līdzeklis darbojas likuma ietvaros.

Padome norāda, ka šobrīd Latvijā nav noteikts konkrētu skaņdarbu saraksts, kurus elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem būtu aizliegts atskaņot, tostarp sankcijas netiek noteiktas arī attiecībā uz autortiesībām kā atsevišķu īpašuma tiesību veidu.

Ļepsu savā melnajā sarakstā iekļāvusi arī Lietuva, pamatojoties uz aizdomām par viņa sakariem ar noziedzīgo pasauli.

ASV Finanšu ministrija jau 2013.gadā noteica sankcijas pret Ļepsu par viņa saistību ar "Eirāzijas noziedzīgo sindikātu "Brālīgais loks". Pēc Lietuvas Iekšlietu ministrijas rīcībā esošās informācijas, iespējams, Ļepss pildījis kurjera funkcijas, nododot dažādām personām naudu no šī grupējuma līderiem.

Savā melnajā sarakstā Ļepsu iekļāvusi arī Ukraina un Izraēla.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Lasiet arī

Kriminālziņas ASV un Lielbritānija paplašina Krievijas metālu importa aizliegumu

ASV un Lielbritānija piektdien kopīgi nolēma paplašināt Krievijas metālu importa aizliegumu, vēršoties pret svarīgu Krievijas ienākumu avotu pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Ekonomika Lietuvas «Vičiūnu grupe» pērn Krievijas budžetā iemaksājusi 55 miljonus eiro

Lietuvas pārtikas produktu ražotāja "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola "Viči" īpašnieks un kuru Ukraina ir iekļāvusi starptautisko kara sponsoru sarakstā, grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.

Ekonomika Nosauc lielākus Latvijas eksportētājus uz Krieviju

Latvijā lielākie eksportētāji uz Krieviju pēdējos divos gados ir loģistikas uzņēmums SIA "Wellman Logistics", kā arī zāļu ražotāji AS "Olainfarm" un AS "Kalceks", vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", atsaucoties uz tā rīcībā esošajiem Krievijas muitas deklarāciju datiem.

Ekonomika ES valstīs caur Poliju joprojām nonāk Baltkrievijas kokmateriāli

Neskatoties uz Rietumvalstu sankcijām, kokmateriāli no Baltkrievijas joprojām nonāk Lietuvā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, liecina Baltkrievijas Pētniecības centra sadarbībā ar Polijas laikrakstu "Gazeta Wyborcza" veiktā analīze.