• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Conexus» strauji ceļ tarifu. Cik maksāsim par gāzi?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:47, 31.10.2023


Vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") dabasgāzes pārvades sistēmas pakalpojumu tarifs no decembra pieaugs par 37,3%, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".


Foto: LETA

Atbilstoši regulatora lēmumam "Conexus" maksa par izejas punkta Latvijas lietotāju apgādei izmantošanu no 2023.gada 1.decembra būs 0,0026488301 eiro par kilovatstundu (kWh) bez pievienotās vērtības nodokļa.

SPRK lēmumā teikts, ka "Conexus" tarifus aprēķināja, pamatojoties uz nepieciešamajiem ieņēmumiem no dabasgāzes pārvades sistēmas jaudas rezervēšanas pakalpojuma, kas sedz tehnoloģiski un ekonomiski pamatotas izmaksas, kuras nepieciešamas jaudas rezervēšanas pakalpojuma efektīvai sniegšanai, nodrošinot sabiedriskā pakalpojuma rentabilitāti.

Iesniedzot regulatoram tarifa plānu, "Conexus" sākotnēji plānoja, ka dabasgāzes pārvades sistēmas pakalpojumu tarifs pieaugs par 38,5%, kas uz dabasgāzes lietotāju kopējo rēķinu atstās ietekmi 0,5-1,1% robežās, tostarp, piemēram, mājsaimniecībai, kas mēnesī patērē četrus kubikmetrus dabasgāzes, ikmēneša dabasgāzes rēķins augs par 0,04 eiro, bet mājsaimniecībām, kas mēnesī patērē 250 kubikmetrus dabasgāzes, ikmēneša dabasgāzes rēķins pieaugs par 1% jeb 2,43 eiro. Tikmēr juridiskām personām tarifa palielinājums veidos ap 1,1% pieaugumu dabasgāzes ikmēneša rēķinā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Applūst upju palienes; nākamnedēļ ūdens līmenis pazemināsies

Pēdējo dienu spēcīgo nokrišņu ietekmē upēs turpinās ūdens līmeņa kāpums un plašāk applūst palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Ekonomika SPRK: mājsaimniecībām janvārī rēķini par gāzi būs mazāki

Nākamā gada janvārī mājsaimniecībām rēķini par gāzi būs mazāki nekā gadu iepriekš, ņemot vērā dabasgāzes cenas izmaiņas biržā, prognozē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK).

Ekonomika Patērētās dabasgāzes apmērs Latvijā desmit mēnešos samazinājies par 0,4%

Latvijā patērētās dabasgāzes apmērs šogad desmit mēnešos samazinājies par 0,4% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati.

Sabiedrība «Gaso» no nākamā gada plāno palielināt sadales pakalpojuma tarifus

Dabasgāzes sadales sistēmas operators AS "Gaso" iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) jaunus dabasgāzes sadales pakalpojuma tarifus, kas paredz palielinājumu no 2024.gada 1.janvāra gan tarifu mainīgajai daļai, gan arī fiksētajai daļai, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika Latvija deviņos mēnešos no Lietuvas importējusi 88,7% dabasgāzes

Latvija šogad deviņos mēnešos no Lietuvas importējusi 88,7% dabasgāzes, teikts Centrālās statistikas pārvaldes publiskotajā izdevumā par Latvijas ārējo tirdzniecību 2023.gada deviņos mēnešos.