• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kučinskis: Iekšējā drošība ir nākamā gada budžeta lielākais drauds

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:34, 27.10.2023


Iekšējā drošība ir nākamā gada valsts budžeta lielākais drauds, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Saeimas opozīcijas deputāts, iepriekšējās valdības iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).


Foto: LETA

Viņaprāt, iekšējās drošības sektorā strādājošie - policisti, robežsargi, ugunsdzēsēji - nākamgad būs vīlušies, jo viņus nesagaidīs algu pieaugums cerētajā apmērā un saglabāsies liels disbalanss starp aizsardzības un iekšlietu jomā strādājošajiem.

Kučinskis sacīja, ka, viņam vēl esot iekšlietu ministra amatā, tika izstrādāts detalizēts plāns situācijas uzlabošanai, un licies, ka tam jau ir panākts atbalsts no Valsts prezidenta un Finanšu ministrijas puses, tomēr tagad izskatoties, ka šis plāns netiks īstenots.

Līdz ar to nevar uzskatīt, ka iekšējo drošību jaunā valdība uzskata par prioritāti, sacīja Kučinskis, paužot redzējumu, ka tā ir nevis iekšlietu ministra, bet viņa pārstāvētās partijas - "Jaunās vienotības" - vaina.

Pēc politiķa teiktā, iekšlietu ministram un Valsts policijas priekšniekam nākamgad būs ļoti smagi jāstrādā, lai nesāktos "jau bīstami atplūdi no nozares", īpaši no to amatpersonu puses, kuras sasniegušas izdienas pensiju vecumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Izstrādās atbalsta sistēmu Latvijas klimatneitralitātes mērķu sasniegšanai

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Latvijas Universitāti (LU) un Vidzemes augstskolu (ViA) veidos vienotu nacionālo lēmumu atbalsta instrumentu, kas politikas veidotājiem palīdzēs pieņemt datos balstītus lēmumus par efektīvākajām klimata politikām, aģentūru LETA informēja RTU.

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs: ir jāgatavojas visiem scenārijiem

Pārdomāti, racionāli un bez nolemtības sajūtas ir jāgatavojas visiem scenārijiem, sociālajā medijā "Facebook" uzsver Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, komentējot izskanējušās runas par iespējamu Krievijas uzbrukumu kādai NATO dalībvalstij nākamo trīs līdz desmit gadu laikā.

Sabiedrība Pastiprina sodus par noziegumiem pret valsts drošību

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par noziegumiem pret valsts drošību, par atsevišķiem nodarījumiem pat paredzot iespēju piemērot mūža ieslodzījumu.

Sabiedrība 25% skolēnu uzskata, ka Latvija pēc 10 gadiem atradīsies Krievijas sastāvā

Latvijas skolēni apzinās demokrātijas vērtību un spēj identificēt Latvijas drošības garantus, taču bažas rada tā skolēnu grupa, kas netic Latvijas ilgtspējai un nākotnei, pauda Latvijas Universitātes vadošā pētniece Ireta Čekse, iepazīstinot ar starptautiskā pilsoniskās izglītības pētījuma "ICCS 2022" pirmajiem rezultātiem.

Sabiedrība Amerikas valdības pārstāvis: «Latvijas drošību pilnībā aizstāv ASV» (+VIDEO)

Vašingtona redz mūsu valsti kā sabiedroto un palīgu Ukrainas atjaunošanā.