RSU studenti no Izraēlas saņēmuši draudus, IZM vērtē situāciju

Sabiedrība
LETA 14:42, 25.10.2023 0

Izglītības un zinātnes ministrija vērtēs situāciju Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) par iespējamiem konfliktiem starp ārvalstu studentiem saistībā ar Izraēlas un Palestīnas konfliktu, izriet no ministrijas ieraksta tviterī.

 

IZM ir sazinājusies ar Veselības ministriju, kuras padotībā ir RSU, Ārlietu ministriju un Iekšlietu ministriju, lai skaidrotu situāciju un novērstu tās eskalāciju.

Kā vēsta portāls "Tvnet", vairāki RSU studenti no Izraēlas kopš kara sākuma Izraēlā ir saņēmuši naidu kurinošus tekstus un draudus. Tas ir novedis pie nesaskaņām RSU studentu vidū. Viena persona vērsusies Valsts drošības dienestā (VDD) saistībā ar antisemītiskiem izteicieniem un draudiem.

Arī agrāk RSU esot bijuši līdzīgi incidenti, taču mazāk ekstrēmi, vienlaikus RSU brīdinājumi agresoriem par iespējamu izraidīšanu nav līdzējuši, vēsta portāls.

Aģentūrai LETA universitātē atklāja, ka līdz šim tā nav saņēmusi pierādījumus par rakstā pieminētā studenta apgalvoto. Taču izglītības iestāde "reaģē uz katru šādu ziņojumu un katru arī individuāli izvērtē". Vēl šorīt RSU sazinājusies ar VDD un saņēmusi norādes, ka pašlaik RSU papildus pasākumi nav nepieciešami, un situācija tiek uzraudzīta.

"Ņemot vērā aktuālo ģeopolitisko situāciju, ir tikai saprotams, ka studenti, kurus tas skar personīgi, ir ārkārtīgi satraukti un reaģē īpaši jūtīgi," pauda universitātē, piebilstot, ka līdz šim brīdim nav saņēmuši informāciju par fizisku aizskaršanu. RSU novērojusi, ka lielākoties šiem studentiem nepieciešama "vienkārša saruna un emocionālais atbalsts no universitātes", kas arī tiekot sniegts.

Universitāte apliecināja, ka ir saņēmusi ziņojumus par iespējami nekorektiem izteikumiem sociālo tīklu kontos un savstarpējās sarunās studējošo vidū, tomēr neprecizēja, cik šādu ziņojumu saņemts. Par diviem gadījumiem esot ziņots Valsts drošības dienestam. Tie notikuši pēc kara sākšanās Tuvajos Austrumos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Vairākās augstskolās līdz mēneša beigām turpināsies jauno studentu uzņemšana

Vairākās valsts augstskolās līdz mēneša beigām turpinās uzņemšana īsā cikla un bakalaura līmeņa studiju programmās, liecina augstskolu tīmekļa vietnēs publicētā informācija.

Sabiedrība Ārzemju studentiem piešķirtas valsts stipendijas 590 760 eiro apmērā

Pagājušajā akadēmiskajā gadā ārzemju studentiem piešķirtas 106 Latvijas valsts stipendijas par kopējo summu 590 760 eiro, liecina Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) publiskais pārskats par 2023.gadu.

Sabiedrība Darbs pāri okeānam: ko simts latviešu jauniešu redzēja Amerikā (+VIDEO)

"Cilvēki ir ekspresīvi, atvērti", - pauž mūsu jaunieši.

Sabiedrība IZM vēlas ierobežot stipendiju izsniegšanu studentiem ārvalstīs (+VIDEO)

“Studētgods” galvenokārt paredzēts tiem, kas vēlas studēt mūsu valstī, norāda A.Čakšas resors.