• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Slaidiņš: Ukraiņiem vajadzētu dot triecienu Krimas tiltam

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:38, 23.10.2023


Ukrainas Bruņotajiem spēkiem vajadzētu dot triecienu Krimas tiltam, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pauda Zemessardzes štāba virsnieks majors Jānis Slaidiņš.


Foto: Youtube

Sastopoties ar Krievijas spēku pretestību, grūti pārmest ukraiņiem nepietiekami ātru kustību uz priekšu, vērtēja Slaidiņš, gan uzsverot, ka novembris vēl parādīs, vai Ukrainai būs kādi lielāki panākumi. Krievija labi apzinās ukraiņu iespējas līdz ar Rietumu palīdzību, tāpēc viņi darīs visu, lai konfliktu vilktu garumā un noturētu iekarotās teritorijas.

Pagaidām nevar teikt, ka ASV piegādātās ATACMS raķetes karadarbībā ir nodrošinājušas stratēģiskus pavērsienus, tās līdz šim izmantotas tikai vienu reizi. Jāskatās, kas notiks tālāk, un ukraiņi turpina pieturēties pie taktikas apdraudēt Krievijas spēku aizmuguri, norādīja Slaidiņš.

Avdijivka, kas vēl tuvākajā laikā paliks kā viens no galvenajiem kauju smaguma punktiem, kļuvusi par simbolu - gluži kā Bahmuta. Izskatās, ka Krievijas spēki, nākot 4.novembrim - Krievijas Tautas vienotības diena, šajā vietā likuši smaguma punktu, līdz kam jāsasniedz kādi mērķi. Tas ir politisks uzdevums - nerēķināties ar zaudējumiem, bet sasniegt mērķi, piebilda Slaidiņš.

Eksperta ieskatā "lielais ļaunais" ir Krimas tilts, un ukraiņiem būtu vajadzīgs pārtraukt satiksmi pār to. "Tiltu vajadzētu ne tikai ieskrāpēt kā līdz šim, bet jādod tāds trieciens, lai tas nespētu pildīt savu funkciju," sacīja Slaidiņš.

Viņš arī skaidroja, ka ukraiņi skatās uz vāciešiem un gaida raķešu "Taurus" piegādes. Slaidiņa ieskatā vācieši līdz šim visu laiku vērojuši ASV darbības, un tagad, kad ASV piegādāja ATACMS raķetes, varētu tikt iedotas arī "Taurus". ATACMS raķetes patlaban nespējot aizsniegt tiltu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu

Ir jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Sabiedrība Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem

Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sabiedrība CVK: Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni

Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni un doties uz vēlēšanām aizstāvēt savas intereses, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pieļāva Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.

Sabiedrība NATO kiberdrošības mācības apliecināja Latvijas ekspertu augsto kvalifikāciju

"Liels kiberuzbrukums var ātri pāraugt liela mēroga drošības krīzē".

Lasiet arī

Pasaule Krievija pārvieto Melnās jūras flotes kuģus no Krimas uz Novorosijsku

Vismaz desmit Melnās jūras flotes kuģi no īslaicīgi okupētās Krimas pārcelti uz Novorosijsku Krievijas Krasnodaras reģionā.

Sabiedrība Turpinās skatīt krimināllietu par tūrisma braucienu organizēšanu uz Krimu

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā trešdien plkst.11 turpinās skatīt krimināllietu par tūrisma braucienu organizēšanu uz Krimu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši 59 no 76 krievu raķetēm un lidrobotiem

Naktī uz trešdienu krievi uz Ukrainu raidījuši 55 dažāda tipa raķetes un 21 uzbrukuma lidrobotu, un ukraiņu zenītartilēristi 59 no šiem gaisa mērķiem ir iznīcinājuši, pavēstījis Ukrainas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks.

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).