• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Austrumu slimnīcā atklāta virszemes pāreja, kas savienos divus stacionārus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:40, 23.10.2023


Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) šodien tika atklāta virszemes pāreja, kas savienos divus lielākos slimnīcas stacionārus un atvieglos pacientu pārvešanu uz izmeklējumiem vai ārstu konsultācijām.


Foto: LETA

500 metrus garā jaunizbūvētā virszemes pāreja savieno stacionārus "Gaiļezers" un "Latvijas Onkoloģijas centrs". Iecerēts, ka līdz ar Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas (NMPUK) paplašināšanas projekta īstenošanu jau tuvāko mēnešu laikā savienojums tiks nodrošināts arī ar to.

Starp stacionāru ēkām atrodas NMPUK, kas visu diennakti sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību pacientiem akūtos veselības stāvokļos, nodrošinot pacientu vienoto uzņemšanu. Plānots, ka šā gada nogalē vai nākamā gada sākumā tiks pabeigts NMPUK paplašināšanas projekts, kas ļaus nodalīt pacientu plūsmas, nodrošinot diagnostiku un ārstēšanu infekciju slimību pacientiem atsevišķā plūsmā, ievērojot stingras prasības infekciju izplatības ierobežošanai un novēršanai.

Projekts tiek īstenots, piebūvējot NMPUK esošajai ēkai infekciju bloku divos stāvos un izveidojot observācijas nodaļu ar papildu gultasvietām. Būvprojektā paredzēts atjaunot pazemes slimnīcas ieejas mezglu, tajā izbūvējot lifta šahtu un savienojumu ar pazemes tuneli, kā arī savienojot NMPUK infekciju bloka jaunuzbūvēto ēku ar virszemes pāreju starp stacionāriem, nodrošinot ne tikai pacientu un darbinieku iekšējo loģistiku, bet arī nākotnē paredzot savienojumus ar daudzstāvu autostāvvietu un jauno Infekciju slimību korpusu. Virszemes pāreja tiks savienota ar NMPUK infekciju bloku, ļaujot pacientus droši un ērti nogādāt uz un no klīnikas, kā arī starp stacionāriem.

Būvdarbi tika sākti 2021.gada novembrī, un plānots, ka tiks pabeigti šā gada decembrī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība RAKUS teritorijā pabeigts RSU studiju komplekss

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) teritorijā ir pabeigts Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studiju komplekss.

Veselība Austrumu slimnīcā nogādāti 16 Ukrainas karā smagi cietušie

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā šodien ar labdarības projekta "M-Help.com" organizēto palīdzības autobusu tika atgādāti 16 Ukrainas karā smagi cietušie, informēja slimnīcā.