• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nākamnedēļ brīžiem līs un pakāpeniski kļūs vēsāk

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:07, 22.10.2023


Lai gan nedēļas iesākumā diennakts gaišajās stundās vietām termometra stabiņš vēl pakāpsies virs +10 grādu atzīmes, nedēļas vidū atkal kļūs vēsāk un dienas un nakts temperatūras kļūs līdzīgākas, prognozē sinoptiķi.


Foto: LETA

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija liecina, ka laikapstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība, tādēļ brīžiem gaidāms lietus, ko atsevišķos rajonos var nomainīt arī slapjš sniegs un sniegs.

Nedēļas pirmajās dienās debesis lielākoties aizklās mākoņi, vien vietām starp tiem izsprauksies kāds saules stars. Pirmdien, līdz ar neliela ciklona pietuvošanos, līs galvenokārt dienvidaustrumu rajonos, taču naktī uz otrdienu nokrišņi gaidāmi jau daudzviet, lai gan dienā to intensitāte mazināsies un līs vairs tikai vietām, austrumos iespējams arī slapjš sniegs.

Dominēs lēns vējš, lokāli nakts un rīta stundās veicinot miglas veidošanos. Minimālā gaisa temperatūra naktīs nebūs zemāka par +1, +6 grādiem, taču dienās gaiss iesils līdz +3, +9 grādiem, pirmdien vietām jūras piekrastē termometra stabiņš pakāpsies pat virs +10 grādu atzīmes.

Nedēļas vidū būs apmācies un rudenīgs laiks. Ciklona darbība joprojām ietekmēs laikapstākļus, tādēļ palaikam gaidāmi nokrišņi, trešdien tie būs intensīvāki un atsevišķos rajonos lietu brīžiem nomainīs slapjš sniegs un sniegs. Atmosfēras spiediena izmaiņu dēļ pastiprināsies austrumu, ziemeļaustrumu vējš, kas līča piekrastē kļūs brāzmains. Gaisa temperatūra pārsvarā būs +1, +6 grādu robežās, lai gan vietām valsts austrumos nakts stundās termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes.

Nedēļas izskaņa nesīs līdzīgu laiku kā iepriekšējās dienās - brīžiem uzlīs, sagaidāma arī kāda sniega pārsla, lai gan noturīgas sniega segas izveidošanās vēl netiek prognozēta. Dienas un nakts temperatūra saglabāsies līdzīga, vien diennakts tumšajās stundās vietām gaiss atdzisīs līdz -1 grādam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lasiet arī

Sabiedrība Naktī pulksteņa rādītāji jāpagriež stundu atpakaļ

Gaidāmajā naktī uz svētdienu plkst.4 Latvijā notiks pāreja no vasaras uz ziemas laiku, kad pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ.

Sabiedrība Sniegs, lietus, atkala: piektdien Latvijā laikapstākļi neuzlabosies

Piektdien Latvijā saglabāsies apmācies laiks un daudzviet gaidāmi nelieli nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Naktī gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles

Naktī uz ceturtdienu Latgales un Vidzemes lielākajā daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0..-3 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Interesanti fakti Gulēsim stundu ilgāk: kā pāreja uz ziemas laiku ietekmē Latvijas iedzīvotājus

Bieži vien pulksteņa pagriešanas dienā iedzīvotājiem rodas stresa situācijas.