• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kols: Terors un vardarbība nevar uzvarēt - Hamas ir jāaptur

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:55, 16.10.2023


Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA), norāda, ka terors un vardarbība nevar uzvarēt, un tas nenotiks - "Hamas" ir jāaptur, pret teroristiskām organizācijām un režīmiem ir jāvēršas ar visu iespējamo bardzību.


Foto: LETA

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, šodien Telavivā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Izraēlas Kneseta Ārlietu komisiju priekšsēdētāji parakstīja kopīgu paziņojumu, kurā viennozīmīgi nosoda "Hamas" barbariskos un necilvēcīgos terorisma aktus, ko tā veikusi pret Izraēlu un tās pilsoņiem, un apliecina Izraēlas likumīgās tiesības aizstāvēt savu tautu un pilsoņus no vardarbīgiem terora aktiem.

Ārlietu komisiju vadītāji aicina starptautisko sabiedrību dot skaidrus signālus Irānai, Sīrijai un Libānai, kā arī organizācijām reģionā neiesaistīties karadarbībā. Starptautiskā sabiedrība aicināta rīkoties koordinēti un ar stingrām sankcijām turpināt Irānas izolāciju, savukārt līdzīgi domājošās valstis mudinātas atzīt Irānas Revolucionārās gvardes korpusu par teroristisku organizāciju.

Parlamentārieši pauž pārliecību, ka Irāna rada nopietnu globālu apdraudējumu un ir tieši finansējusi un atbalstījusi lielu daļu pret Izraēlu veiktās vardarbības. Tāpat paziņojumā pausts satraukums par Irānas un Krievijas pieaugošo sadarbību, tostarp īstenojot karadarbību Ukrainā, kā arī paustas bažas par Irānas kodolprogrammu. Starptautiskā sabiedrība lūgta steidzami vienoties apņēmīgos un saskaņotos centienos novērst šos pieaugošos draudus.

Ārlietu komisiju priekšsēdētāji ir apņēmušies stiprināt sadarbību starp Baltijas valstīm un Izraēlu, tostarp parlamentārā līmenī, panākt Izraēlas un tās kaimiņvalstu mierīgu līdzāspastāvēšanu un aicina visu starptautisko sabiedrību iestāties par visaptverošu mieru.

Vizītes ietvaros Baltijas valstu parlamentu Ārlietu komisiju vadītājiem plānotas tikšanās arī ar Izraēlas Kneseta spīkeru un ārlietu ministru, kā arī Izraēlas rietumdaļas apmeklējums.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas karavīri haubices šaušanas vietā izmantos simulatorus (+VIDEO)

Tiks samazināts munīcijas daudzums, kas nepieciešams apmācībai.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Ekonomika Ar vizīti Hjūstonā sākas vēsturiski lielākā Latvijas tirdzniecības misija uz ASV

Šodien, 16.septembrī, sākās Latvijas tirdzniecības misija uz ASV, ar kopumā ap 100 biznesa delegācijas dalībniekiem.

Sabiedrība «Viss sākas ar sapni»: Latvijas Universitāte nākamnedēļ atzīmēs 105.jubileju

Latvijas Universitāte (LU) nākamnedēļ, no 23.septembra līdz 28.septembrim, ar izglītojošiem, svinīgiem un izklaidējošiem pasākumiem atzīmēs 105.jubileju, informē universitāte.