• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«airBaltic» plāno veikt evakuācijas reisu no Izraēlas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:15, 16.10.2023


Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pēc Ārlietu ministrijas (ĀM) aicinājuma šodien plāno veikt speciālu evakuācijas reisu no Izraēlas, aģentūru LETA informēja ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte.


Foto: LETA

Viņa norādīja, ka ĀM ir aicinājusi "airBaltic" veikt speciālu lidojumu maršrutā Rīga-Telaviva-Rīga, lai nodrošināts iespēju atgriezties mājās tiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri vēlas izbraukt no Izraēlas.

Vienlaikus "airBaltic" pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka lidojumā būs pieejamas 148 vietas.

Uzņēmumā uzsvēra, ka pasažieru, apkalpes un lidojumu drošums ir "airBaltic" galvenā prioritāte, tāpēc lidsabiedrība uzmanīgi seko līdzi situācijai Izraēlā un, apstākļiem mainoties, patur tiesības plānoto reisu mainīt vai atcelt.

Eglīte šorīt TV3 pastāstīja, ka pašlaik ĀM rīcībā esošās ziņas liecina, ka plānotais avioreiss šorīt tiks veikts. Visas vietas lidmašīnā esot aizņemtas - pamatā reisu izmantos Latvijas pilsoņi, bet starp pasažieriem būs arī desmit Igaunijas un trīs Lietuvas pilsoņi. Būšot arī vairāki Izraēlas pilsoņi, kuri izmantos "airBaltic" lidojumu, lai atgrieztos no Latvijas Izraēlā.

ĀM pārstāve atzīmēja, ka virkne Latvijas valstspiederīgo ir pametuši Izraēlu jau agrāk ar Lietuvas, Francijas un Grieķijas organizētiem avioreisiem. Viņa pieļāva, ka situācijai Izraēlā saasinoties, var pieteikties vēl cilvēki, kas varētu vēlēties pamest šo valsti, un tad tikšot runāts par jaunu reisu organizēšanu.

LETA jau rakstīja, ka "Hamas" sestdien, 7.oktobrī, sarīkotajā negaidītajā uzbrukumā Izraēlai, kas ir ļaunākais Izraēlas 75 gadu vēsturē, tika nogalināti 1200 cilvēku, kas lielākoties bija civiliedzīvotāji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Lasiet arī

Ekonomika «airBaltic» nepieciešams papildu finansējums. Atkal prasīs naudu no valsts?

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" plāno piesaistīt papildu finansējumu 100 miljonu eiro apmērā, teikts kompānijas auditētajā 2023.gada pārskatā.

Ekonomika Aviokompānijai «airBaltic» beidzot ir peļņa. Cik tā ir liela?

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 33,652 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, savukārt koncerna apgrozījums, salīdzinot ar 2022.gadu, palielinājās par 33,5%, sasniedzot 667,982 miljonus eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Ekonomika «airBaltic» sāk lidojumus uz Alikanti

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šodien sāk lidojumus divas reizes nedēļā uz Alikanti, Spānijā, aģentūru LETA informēja Rīgas lidostas pārstāvji.