• Akvelīna,
  • Ernestīne,
  • Ingmārs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Septīto reizi būs iespēja rakstīt pasaules diktātu arī latgaliski

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:47, 07.10.2023


Sestdien, 14.oktobrī, septīto reizi būs iespēja rakstīt diktātu arī latgaliski.



Tā informēja latgaliešu kultūras kustības "Volūda" pārstāve Edīte Laime.

Šī gada diktātā aktrise Katrīna Griga lasīs speciāli diktātam tapušu literātes un žurnālistes Lauras Melnes tekstu. Diktāts skanēs Latvijas Radio sestdienas vakarā plkst.18.20, kā arī video formātā būs skatāms sabiedrisko mediju portālā un latgaliešu kultūras ziņu portālā "lakuga.lv". Tāpat šoreiz diktātu varēs rakstīt klātienes pasākumā Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē.

Svinot Valsts valodas dienu, par tradīciju ir kļuvusi pasaules diktāta latviešu valodā rakstīšana, kas šogad notiks devīto reizi. Taču, uzsverot latviešu valodas daudzveidību, ikviens interesents jebkur pasaulē jau septīto reizi tiek aicināts pamēģināt spēkus rakstītprasmē arī latgaliešu rakstu valodā.

Lai arī ikdienas saziņā latgaliešu valodu izmanto aptuveni 9% Latvijas iedzīvotāju, taču šobrīd tās apguve rakstu formā kā brīvprātīga interešu izglītības iespēja tiek piedāvāta vien nedaudzās skolās Latgalē.

Diktātu latgaliešu rakstu valodā organizē latgaliešu kultūras kustība "Volūda", latgaliešu kultūras ziņu portāls "lakuga.lv" un Latvijas Radio Latgales multimediju studija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nedēļas otrajā pusē gaiss sakarsīs līdz +28 grādiem

Šonedēļ Latvijā gaidāms pārsvarā saulains laiks, nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra pakāpsies līdz +28 grādiem, liecina jaunākās prognozes.

Sabiedrība Autotransporta direkcijas klientu apkalpošanas centri būs slēgti

Visi Autotransporta direkcijas (ATD) klientu apkalpošanas centri - Rīgā, Daugavpilī, Cēsīs un Liepājā, šodien būs slēgti, aģentūru LETA informēja ATD pārstāvji.

Sabiedrība Pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī, lai konstatētu bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamībā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Sabiedrība Tetovēšanas meistars

Viss par jūsu sapņu profesiju vai kur doties, lai kļūtu par tetovētāju

Lasiet arī