Pie Juglas Strazdupītes plānotā pļavu talka pārcelta uz nākamo svētdienu

Sabiedrība
LETA 02:16, 07.10.2023 0

Svētdien, 8.oktobrī, pie Juglas Strazdupītes plānotā pilsētas pļavu talka pārcelta uz nākamo svētdienu, 15.oktobri, plkst.11, jo nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ nebija iespējams pļavas teritoriju sagatavot sēšanai, informēja Latvijas Dabas fonda (LDF) komunikācijas vadītāja Liene Brizga-Kalniņa.

 
Foto: Latvijas Dabas Fonds

Talku laikā šoruden Rīgā tiks ierīkotas astoņas jaunas savvaļas augu saliņas.

Galvaspilsētā pašlaik jau ir 36 pilsētas pļavas, kas veidotas sadarbībā ar Rīgas domi un apkaimju biedrībām.

Brizga-Kalniņa skaidro, ka pilsētas pļavas Rīgā LDF veido trešo gadu, augiem piemērotās un iedzīvotāju izvēlētās teritorijās iesējot Latvijas dabiskajās pļavās ievāktas pļavas augu sēklas.

Katrai pļavu teritorijai tiek izstrādāts apsaimniekošanas plāns, kas ir atbilstošs attiecīgās vietas apstākļiem un augu kopumam. Talkas laikā tiek sagatavota teritorijas augsne un tajā iestrādātas pļavas augu sēklas, kurām pats piemērotākais sēšanas laiks ir tieši rudens.

Pilsētas pļavu projekta vadītāja, LDF botāniķe Rūta Sniedze-Kretalova akcentē, ka laikā, kad dabas daudzveidība samazinās, cilvēkiem ir jārīkojas, lai saglabātu pļavas un pļavu augus. Pilsētas pļavas ir viens no veidiem, kā to darīt. Turklāt savvaļas augu oāzes pilsētvidē dod arī citus vērtīgus labumus - gan vietu apputeksnētājiem, gan iespēju pilsētniekiem iepazīt pļavas augus un pļavas kā ekosistēmas attīstības ciklu.

Šoruden pilsētas pļavu talkas notiks arī 21.oktobrī Maskavas forštatē, kur tiks veidota Siena tirgus pļava, 22.oktobrī, pļava taps pie Slāvu tilta rotācijas apļa un 28.oktobrī iesēs Purvciema pļavu. Uz pļavu talkām aicināti visi interesenti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Lielajā talkā piedalīsies teju visas Latvijas pašvaldības

Šogad lielajā talkā piedalīsies teju visas Latvijas pašvaldības, aģentūru LETA informēja Lielās Talkas sabiedrisko attiecību konsultante Ulrika Jefremova.

Sabiedrība Lielās talkas atklāšanas pasākums norisināsies tiešsaistē

Tiešsaistē 31.marta plkst.12 notiks Lielās talkas atklāšanas pasākums, kura laikā norisināsies lekcijas un diskusiju, aģentūru LETA informēja Lielās talkas rīkotāju pārstāve Jana Kralliša.