• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lielās talkas atklāšanas pasākums norisināsies tiešsaistē

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:56, 30.03.2021


Tiešsaistē 31.marta plkst.12 notiks Lielās talkas atklāšanas pasākums, kura laikā norisināsies lekcijas un diskusiju, aģentūru LETA informēja Lielās talkas rīkotāju pārstāve Jana Kralliša.


Foto: LETA

Pēc viņas paustā, pasākuma laikā Lielās talkas organizatori informēs par šī gada talkas galvenajiem mērķiem, plānoto norisi un jaunumiem. Paredzēta arī diskusija par sabiedrības līdzdalību, kā izšķirošu faktoru vides aizsardzībā un saglabāšanā.

Šogad Lielā talka Latvijā tiek rīkota 14.gadu pēc kārtas un Lielās talkas organizatori aicina ikvienu iesaistīties talkas aktivitātes. Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, arī šogad 24.aprīlī talka notiks, ievērojot piesardzību un talkojot vienatnē, divatā un ģimenes talku formātā, vai arī atbilstoši aktuālajai situācijai talkas dienā.

Lielās talkas atklāšanā piedalīsies tās patrons Valsts prezidents Egils Levits, Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme, organizatori, koordinatori, brīvprātīgo darba komanda un mediju pārstāvji. Tāpat paredzētas lektoru uzstāšanās, kuru mērķis ir raisīt diskusiju gan par vides jautājumiem, kā arī iedvesmot būt pozitīviem.

Pasākuma pirmajā daļā no plkst.12 līdz 12.20 notiks vides aktīvista un bijušā Pasaules dabas fonda direktora Uģa Rotberga lekcija par vides aizsardzības izaicinājumiem, cik būtiski saglabāt tīru vidi un Latvijas vietu pasaulē. No plkst.12.30 līdz 12.50 notiks lektores un iedvesmas treneres Elaines Brazila-Bērziņas lekcija par cilvēku iedvesmošanu un sakoptas vides ietekmi uz cilvēku, kā arī par to, cik būtiski pašreizējos apstākļos cilvēkiem būt iesaistītiem un domāt pozitīvi.

Savukārt pasākuma otrajā daļā no plkst.13 līdz 14 notiks diskusija "Sabiedrības līdzdalība, kā izšķirošs faktors vides aizsardzībā un saglabāšanā". Paredzēts, ka diskusijā piedalīsies Valsts prezidents, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), AS "Latvijas valsts meži" komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs, "Maxima Latvija" korporatīvais vadītājs un vadības komandas pārstāvis Jānis Vanags.

Tāpat diskusijā piedalīsies "Mežpils alus" mārketinga vadītāja Evita Dadzīte, Talsu novada Lielās Talkas koordinatore, pašvaldības vides speciāliste Aija Svarinska, sportists, biedrības "Jaunmārupe skrien!" valdes loceklis Uģis Kronbergs un Lielās talkas vadītāja Jaunzeme.

Pieslēgšanās pasākumam un reģistrēšanās notiks no plkst.11.30, savukārt tiešraidei varēs sekot līdzi Lielās talkas sociālā medija "Facebook" lapā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Lasiet arī