• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs: Karš Ukrainā izgaismo pieaugošo vajadzību ES uzņemties lielāku lomu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:56, 06.10.2023


Karš Ukrainā izgaismo pieaugošo vajadzību Eiropas Savienībai (ES) uzņemties lielāku lomu drošībā un uzlabot savas militārās spējas, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien Portugāles pilsētā Porto piedalījās Arajološas grupas sanāksmē, kas ir ES dalībvalstu prezidentu tikšanās formāts.


Foto: LETA

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, neformālajā sanāksmē, kurā piedalījās 14 ES dalībvalstu prezidenti, tika apspriests ES atbalsts Ukrainai, kā arī ES aktuālie izaicinājumi un paplašināšanās politika.

Valsts prezidents Rinkēvičs neformālajā sanāksmē pauda nostāju, ka ES ir jābūt ilgtermiņa stratēģijai, atbalstot Ukrainu.

Viņa ieskatā, tas ir jautājums par ES uzticamību, kas iestājas par tiesiskumu, brīvību un demokrātiju. Tādēļ ir jāatbalsta Eiropas Miera fonds, Ukrainas mehānisms un progress attiecībā uz tiesisko regulējumu Krievijas iesaldēto aktīvu peļņas izmantošanai.

"Šobrīd vienlīdz svarīgi ir ES sankciju pret Krieviju efektīva īstenošana, tostarp to apiešanas novēršana," uzsvēra Rinkēvičs.

Sanāksmē tika pārrunāta ES aizsardzības un militārās rūpniecības industrijas kapacitāte. Prezidents norādīja, ka, lai gan Eiropa ir spērusi lielu soli, pieņemot ES regulu par munīcijas ražošanas atbalstu, tomēr ir nepieciešami turpmāki pasākumi. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta ātrākos un efektīvākos veidos, kā palielināt rūpniecības jaudu.

Tāpat tika pārrunāts ES paplašināšanās politikas jautājums. Valsts prezidents pauda pārliecību, ka ES paplašināšanās procesam ir jābalstās uz noteiktiem kritērijiem un kandidātvalstu apņemšanos ievērot ES vērtības.

"Neskatoties uz karadarbību Ukrainā un izaicinājumiem ar ko saskaras Moldova, abas valstis ir parādījušas ievērojamu progresu savā reformu procesā. Tādēļ decembra Eiropadomē ir jāpanāk lēmums par iestāšanās ES sarunu sākšanu ar Ukrainu un Moldovu," atzīmēja Valsts prezidents.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Prezidents nosauc galveno budžeta jostu savilkšanas gadījumā

Ja saistībā ar neiepriecinošiem finanšu rādītājiem nāksies īstenot tā dēvētos budžeta konsolidācijas pasākumus, tad galvenais ir, lai neciestu iekšējā un ārējā drošība, izglītība, valsts konkurētspēja un arī veselības aprūpe, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs: konkurss uz LIAA direktora amatu noslēdzās mazliet jocīgi

Konkurss uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu noslēdzās "mazliet jocīgi", šādu vērtējumu trešdien pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) žurnālistiem pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs divām notiesātām personām priekšlaicīgi dzēš sodāmību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien izskatīja deviņu notiesātu personu apžēlošanas lūgumus un divām personām nolēma priekšlaicīgi dzēst sodāmību.

Sabiedrība Rinkēvičs lielāko daļu savu uzkrājumu ieguldījis krājobligācijās

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pagājušajā gadā lielāko daļu savu uzkrājumu - teju 300 000 eiro - ieguldījis krājobligācijās, liecina viņa amatpersonas deklarācija par pagājušo gadu.