• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukrainā kritis pirmais Latvijas brīvprātīgais

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:29, 03.10.2023


Ukrainā kritis pirmais Latvijas brīvprātīgais, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".



Vēl neesot saņemts oficiāls apstiprinājums ne no Ukrainas puses, ne Latvijas varas iestādēm, kā arī neesot noskaidrota latviešu brīvprātīgā identitāte.

Iespējams, viņš kritis Ukrainas austrumos, kur gāja bojā brīvprātīgais no Igaunijas, Ārvalstu leģiona karotājs Tanels Kriguls.

Kā informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte, informācija par šo faktu no vēstniecības Ukrainā ir saņemta, taču tiek gaidīts oficiāls apstiprinājums no Ukrainas iestādēm.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera preses virsniece Sandra Brāle aģentūrai LETA norādīja, ka NBS rīcībā nav oficiālas informācijas par brīvprātīgā nāvi Ukrainā. Lai arī NBS atbilstoši regulējumam sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā līdz šim formāli reģistrējusi kopumā 12 brīvprātīgos karotājus no Latvijas, tomēr par viņu tālākajām gaitām Ukrainā NBS nav tiesību interesēties, jo šie cilvēki neatrodas Latvijas armijas dienestā.

Kā ziņots, Kriguls gājis bojā naktī uz sestdienu netālu no Limanas pilsētas Doneckas apgabalā. Krievijas drons trāpīja privātmājā, kurā igauņu karotājs pavadīja nakti kopā ar saviem biedriem.

Kriguls Ukrainā cīnījās kopš pagājušā gada.

Šā gada martā netālu no Bahmutas gāja bojā pirmais igauņu brīvprātīgais - bijušais Igaunijas armijas virsnieks Ivo Juraks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība NATO kiberdrošības mācības apliecināja Latvijas ekspertu augsto kvalifikāciju

"Liels kiberuzbrukums var ātri pāraugt liela mēroga drošības krīzē".

Sabiedrība Prezidents Eiropas dienā vēl stiprināt tās vienotību un aizsardzību

Tikai vienota un spēcīga Eiropas Savienība (ES) spēs nodrošināt mieru un labklājību Eiropā, atzīmējot Eiropas dienu, pauž Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Latvijā sāks ieplūst siltāks gaiss, bet diena gaidāma mākoņaina

Ceturtdien no rietumiem Latvijā pakāpeniski sāks ieplūst siltāks gaiss, bet debesis līdz ar gaisa masu nomaiņu būs mākoņainas un vietām, pārsvarā centrālajos rajonos, gaidāms neliels lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Lasiet arī

Sabiedrība Jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu

Ir jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Sabiedrība Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem

Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Pasaule Zelenskis salīdzina cīņu pret Krieviju ar cīņu pret nacistiem

Otrā pasaules kara beigu Eiropā gadskārtā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien salīdzināja savas valsts aizstāvēšanos pret Krievijas iebrukumu ar ukraiņu centieniem sakaut nacistisko Vāciju.

Kriminālziņas Ruks: Zem katra nakts aizsegā uzzīmētā Z burta slēpjas iekšējais ienaidnieks

Zem katra nakts aizsegā uzzīmētā Z burta slēpjas iekšējais ienaidnieks, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.