Līdaku nārsta platības uzlabošanai Burtnieku ezerā izpļauti ūdensaugi

Sabiedrība
LETA 12:16, 27.09.2023 0

Lai uzlabotu līdaku nārsta platību, Burtnieku ezerā izpļauti ūdensaugi.

 
Foto: LETA

Valmieras novada pašvaldība jau ceturto gadu pēc kārtas Burtniekā veikusi daļēju piekrastes ūdensaugu joslas izpļaušanu un izvākšanu atsevišķās ezera teritorijās kopumā 15 hektāru platībā. Ūdensaugu pļaušanas mērķis ir līdaku nārsta platību uzlabošana.

Lai arī kopējā makšķerēšanas un zvejas ietekme uz plēsīgajām zivīm ir liela, pētnieki uzskata, ka mākslīgi audzētu līdaku mazuļu papildus ielaišana Burtniekā nav nepieciešama, jo gan zandarts, gan līdaka Burtniekā ļoti veiksmīgi nārsto - plēsīgo zivju mazuļu ezerā ir daudz.

Ūdensaugu pļaušanas darbus veica SIA "Piekrastei.lv", īstenojot Valsts Zivju fonda projektu "Zivju dabisko dzīvotņu kvalitātes uzlabošana un nārsta vietu atjaunošana Burtnieka ezerā 2023.gadā".

Projekta kopējās izmaksas ir 18 589 eiro, no tām 15 000 eiro - Valsts Zivju fonda finansējums, 3589 eiro - pašvaldības finansējums.

Burtnieks ir populārs makšķerēšanas galamērķis ne vien Valmieras novada apkārtnē, bet labi pazīstams un iecienīts visā Latvijā, tas piesaista interesentus arī no ārvalstīm. Tajā pašā laikā ezerā tiek organizēta arī rūpnieciskā un licencētā zveja.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Valmieras novads sācis cīņu pret latvāņiem (+VIDEO)

Invazīvais augs ir izplatījies pustūkstoš hektāru.

Interesanti fakti Astoņās diennaktīs brīvprātīgie izglābuši vairāk nekā 1 200 krupju

Lai arī šogad abinieku migrācija uzsākās netipiski agri, Dabas aizsardzības pārvaldes (pārvalde) kampaņā “Misija-KRUPIS. Izglāb princi!” iesaistījās 149 brīvprātīgie, informēja VS.LV Ilze Reinika, Dabas aizsardzības pārvaldes vecākā komunikācijas speciāliste.

Sabiedrība Pazudis Durbes ligzdas jūras ērglis Hugo

Kopš pagājušās piektdienas vakara pazudis Durbes ligzdas jūras ērglis Hugo, kas uzbūvēja jaunu ligzdu un pirmo sezonu palīdzēja Mildai perēt dienas gaišajā laikā, liecina ieraksti tiešraides ligzdas forumā.

Sabiedrība Valmieras pašvaldība mežu sargās rūpīgāk (+VIDEO)

50% jeb vairāk nekā 147 000 ha no novada teritorijas aizņem mežu platības.