• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepājas Reģionālajā slimnīcā atjaunota glābējsilīte

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:37, 25.09.2023


Liepājas Reģionālajā slimnīcā atjaunota un turpina darboties glābējsilīte.


Foto: LETA

Glābējsilīte atrodas netālu no Liepājas Reģionālās slimnīcas darbinieku autostāvvietas, pietiekami diskrētā vietā, kur ikdienā netraucē pacientu un klientu plūsma. Pie glābējsilītes nav apsardzes vai novērošanas kameras.

Glābējsilīte Liepājas Reģionālajā slimnīcā tika atklāta 2010.gada 8.oktobrī. Kopš tās atvēršanas, glābējsilītē tika ievietoti trīs mazuļi.

Kopumā kopš 2009.gada Latvijā izveidotas astoņas glābējsilītes un izglābtas vairāk nekā 40 bērnu dzīvības. Glābējsilītes ir visos Latvijas reģionos. Glābējsilītei ir īpaši izveidotas, triecienizturīgas durtiņas, kuras atverot, bērnu var ielikt zīdaiņu gultiņā ar augstām malām. Kad pēc bērna ielikšanas tiek aizvērtas glābējsilītes durtiņas, nodaļas māsu postenī atskan audiālais (skaņas) un vizuālais (sarkanā trauksmes lampa) signāls.

Aizverot glābējsilītes durtiņas, no ārpuses tās vairs nevar atvērt līdz brīdim, kad māsu postenī durvis tiek atbloķētas. Pēc "trauksmes" signāla atskanēšanas apmēram 1-2 minūšu laikā pie glābējsilītes gultiņas ierodas medicīnas personāls. Bērnam tiek sniegta nepieciešamā medicīniskā aprūpe un par gadījumu tiek ziņots bāriņtiesai un policijai.

Lai mudinātu sievieti pārdomāt bērna atstāšanas lēmumu un meklēt citus situācijas risinājumus, pie katras glābējsilītes ir izvietota informācija mātei par to, kur visu diennakti iespējams zvanīt, lai saņemtu psiholoģisku un praktisku palīdzību.

Ja persona, kura ievietojusi bērnu glābējsilītē, pārdomā un vēlas bērnu paņemt atpakaļ, viņai ir jāvēršas bāriņtiesā neatkarīgi no tā, cik ilgs laiks - dažas minūtes vai dažas nedēļas - ir pagājis kopš bērna ievietošanas glābējsilītē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Liepājā septiņu kilometru attālumā no mājām atrod klaiņojam piecgadīgu meiteni

Liepājā septiņu kilometru attālumā no savām mājām atrasta klaiņojam piecgadīga meitene, turklāt pilsētā viņa nokļuvusi ar autobusu, informē Valsts policija.

Ekonomika Rīt Liepājas Tirgoņu iela kļūs par mazā biznesa oāzi (+VIDEO)

Sestdien skanēs mūzika, smaržos kafejnīcā tikko ceptie kruasāni un ciabatas maize.

Ekonomika Liepājā ražotie tricikli ienāca jaunā drifta arēnā (+VIDEO)

Jaunās izklaides vietas piedāvājums būs vērsts uz dažāda vecuma grupām un interesēm.

Sabiedrība Liepājā par 50% ceļ maksu par ūdenssaimniecības pakalpojumiem

No 1.septembra Liepājā maksu par ūdenssaimniecības pakalpojumiem plānots paaugstināt par 50%, liecina SIA "Liepājas ūdens" paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".