• Ira,
  • Iraīda,
  • Irēna,
  • Irina
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavpils izvērtēs pamatojumu tramvaju satiksmes slēgšanai (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 19:51, 25.09.2023


Kā alternatīva iedzīvotājiem tiek piedāvāts autobusa maršruts.


Daugavpils dome.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes Transporta komisija un Pilsētas saimniecības un attīstības komiteja izskatīs pamatojumu AS ”Daugavpils satiksme” ieplānotajai tramvaju satiksmes slēgšanai no 27. septembra līdz gada beigām.

21. septembrī AS “Daugavpils satiksme” nāca klajā ar paziņojumu, ka, sakarā ar divu lielu projektu realizāciju (“Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā, 2. kārta” un “Videi draudzīga un integrēta mobilitāte Daugavpils pilsētā”), no 27. septembra līdz šī gada beigām Daugavpilī plāno slēgt tramvaju kustību. Šādu nepieciešamību uzņēmums pamato ar to, ka jānomaina tramvaju sakaru infrastruktūra, un tas nav izdarāms, neslēdzot tramvaju kustību.

Kā alternatīva iedzīvotājiem tiek piedāvāts autobusa maršruts Nr. 97, kas maksimāli dublēs tramvaja Nr. 1 maršrutu, virzoties pa Jātnieku, Smilšu, Valkas, 18. novembra, Daugavas un Imantas ielām līdz Autoostai, kur pasažieriem būs iespēja pārsēsties uz citu sabiedrisko transportu. Nodrošinot pasažieru savlaicīgu nokļūšanu uz vilcienu Daugavpils – Rīga, autobusu kustību jaunizveidotajā maršrutā rīta stundās paredzēts pagarināt līdz Dzelzceļa stacijai.

Darba dienās plānots nodrošināt 64 reisus (32 turp un 32 atpakaļ), savukārt brīvdienās – 32 reisus (16 turp un 16 atpakaļ). Uzņēmums atgādina arī, ka 3. maršruta tramvaju pašlaik aizvieto 99. maršruta autobuss, bet 2. maršruta tramvaju - 98. maršruta autobuss, ziņo vietne daugavpils.lv.

Ņemot vērā to, ka mācību gada laikā lielu daļu sabiedriskā transporta pasažieru veido skolēni, ir jānodrošina, lai viņi varētu netraucēti nokļūt savās mācību iestādēs. Vērā ņemams arī tas, ka tuvojas vēlā rudens un ziemas sezona, kad sabiedriskā transporta pasažieru skaits pieaug, jo laikapstākļu dēļ daudzi vairs nepārvietojas kājām, ar velosipēdiem un citiem alternatīvajiem transporta veidiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ūdens temperatūra peldvietās pagaidām nesasniedz +15 grādus

Ūdens temperatūra lielākajā daļā upju un ezeru pirmdienas rītā ir +10..+14 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +15..+19 grādiem, bet piekrastē tā nepārsniegs +11..+15 grādus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Par amfetamīna iegādāšanos piemēro trīs gadu un divu mēnešu cietumsodu

Kurzemes rajona tiesa par amfetamīna neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu apsūdzētajam piemērojusi trīs gadu un divu mēnešu reālu brīvības atņemšanu.

Sabiedrība Vērtēs idēju par droša attāluma noteikšanu no atkritumu dedzināšanas rūpnīcām

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē 22.maijā vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par droša attāluma noteikšana no atkritumu dedzināšanas rūpnīcām.

Lasiet arī

Sabiedrība Nokrišņu daudzums Daugavpilī sasniedzis 90% no mēneša normas

Kopš lietus sākuma vēlā otrdienas vakarā līdz plkst.8 trešdienas rītā nokrišņu daudzums Daugavpilī sasniedza 31,5 milimetrus jeb 90% no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Ekonomika Siltais laiks pazemina temperatūru apkures sistēmās Daugavpilī (+VIDEO)

Gaisa temperatūra dzīvokļos saules un ēnas pusē var krasi atšķirties.

Sabiedrība Daugavpils attīsta pilsētas nomales (+VIDEO)

Šovasar iedzīvotājus priecēs festivāli un dažādas aktivitātes.

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī iepriecina ar pavasara izstādēm (VIDEO)

"Sabiedrībās, kur pastāv šāda mākslinieciskā brīvība, lielgabalu mutes neveras vaļā".