• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeima neatbrīvo no amata Latvijas Bankas prezidentu un padomes locekļus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:36, 21.09.2023


Saeima šodien noraidīja opozīcijas partiju "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei" priekšlikumu par Latvijas Bankas prezidenta Mārtiņa Kazāka un padomes locekļu atbrīvošanu no amata.


Foto: LETA

Lēmumprojektus parlamentā iesnieguši deputāti Ainārs Šlesers (LPV), Ramona Petraviča (LPV), Edmunds Zivtiņš (LPV), Ričards Šlesers (LPV), Kristaps Krištopans (LPV), Vilis Krištopans (LPV), Linda Liepiņa (LPV), Mārcis Jencītis (LPV), Svetlana Čulkova ("Stabilitātei") un Dmitrijs Kovaļenko ("Stabilitātei").

Deputāti anotācijā norāda, ka Latvijas Bankas prezidents un padomes locekļi esot izdarījuši virkni smagu pārkāpumu, ko varot raksturot kā valsts amatpersonas amata pienākumu nepildīšanu - tīšu nolaidību, kas radījusi būtisku kaitējumu visam Latvijas finanšu sektoram.

Lēmumprojektu autori uzskata, ka Latvijas Bankas prezidents ir pieļāvis, ka Latvijā ir "pārspīlēti pārregulēta finanšu sektora uzraudzības sistēma un nav saprotama komercbanku kontrole".

Latvijas Bankas prezidents ir Mārtiņš Kazāks un padomes locekļi ir Māris Kālis, Santa Purgaile, Kristīne Černaja-Mežmale, Andris Vilks, Ilze Posuma un Zita Zariņa.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Trešdiena saulaināka gaidāma Latvijas austrumos

Trešdiena saulaināka gaidāma Latvijas austrumos, bet rietumos diena būs mākoņaina, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Atbalsta 10,7 miljonu eiro valsts līdzfinansējumu Salacgrīvas tilta pārbūvei

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu nodrošināt 10,718 miljonu eiro valsts budžeta līdzfinansējumu Salacgrīvas tilta pārbūvei.

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.

Lasiet arī

Kriminālziņas Kazāks: Rimšēviča lieta bankai un Latvijai radīja lielu reputācijas triecienu

Bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča apsūdzēšana kukuļošanas noziegumos 2018.gadā bija smags reputācijas trieciens Latvijas Bankai un valstij kopumā, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" atzina Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Ekonomika Latvijas Banka saglabājusi inflācijas prognozi šim gadam 9% apmērā

Rīga, 15.dec., LETA. Latvijas Banka saglabājusi gada vidējās inflācijas prognozi 2023.gadam 9% apmērā, informēja Latvijas Bankas pārstāvji.

Ekonomika Latvijas Banka šogad sagaida IKP kritumu Latvijā

Latvijas Banka šogad sagaida iekšzemes kopprodukta (IKP) kritumu Latvijā par 0,4% pretstatā iepriekš prognozētajam pieaugumam par 0,6%, informēja Latvijas Bankas pārstāvji.

Ekonomika Latvijas Banka piemēro «LPB Bank» divu miljonu eiro sodu

Latvijas Banka piemērojusi "LPB Bank" 2 016 342 eiro soda naudu, vienlaikus noslēdzot administratīvo līgumu.