• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kuldīgā svinīgi pacels karogu par godu vecpilsētas iekļaušanai UNESCO

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:43, 20.09.2023


Ceturtdien, 21.septembrī, plkst.10 Kuldīgas Rātslaukumā, svinīgi tiks pacelts karogs par godu vecpilsētas iekļaušanai UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.


Foto: LETA

Svinīgajā pasākumā piedalīsies Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska ("Kuldīgas novadam"), Kuldīgas novada būvvaldes vadītāja Jana Jākobsone.

Par godu Kuldīgas vecpilsētas iekļaušanai UNESCO, Kuldīgā svētku karogi tiks izvietoti pilsētvidē - tie tiks izvietoti uz Ķieģeļu tilta, Liepājas ielā, rotāciju apļos, kā arī pie pilsētas robežas.

Kā vēstīts, UNESCO Pasaules mantojuma komitejas 45.sesijā, kas no 10. līdz 25.septembrim norisinās Rijādā, Saūda Arābijā, 18.septembrī dalībvalstis nolēma Kuldīgas vecpilsētu iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, tādējādi atzīstot un novērtējot Kuldīgas vecpilsētas unikālo vērtību arī pasaules mērogā.

Kuldīga ir vienīgā pilsēta pasaulē, kas pilnībā ataino tradicionālo Baltijas valstu arhitektūru, sapludinot latviešu un vācu tradīcijas. Īpaši labi saglabājusies 13. līdz 18.gadsimtā izveidojusies pilsētas struktūra, pilsētvide un upes ielejas ainava ir liecība par tradicionālajām apdzīvotajām vietām reģionā. Kuldīga sniedz informāciju par hercogistes pilsētām, darbības nozarēm, amatniecību, tradīcijām un cilvēkiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa «Verde» otrā ēka

Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa "Verde" otrā ēka, informē biroju kompleksa attīstītāja "Capitalica Asset Management" pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidenta kancelejas vadītāja no bijušā dzīvesbiedra saņēmusi 31000 eiro

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra, Saeimas deputāta, bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saņēmusi ap 31 000 eiro, no kuriem 5960 eiro veido uzturlīdzekļi, liecina viņas amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Tērvetes parks kļūs apmeklētājiem pieejamāks (+VIDEO)

Sprīdītis kļuvis par dabas skaistuma atjaunošanas simbolu.

Lasiet arī

Interesanti fakti UNESCO reģistrā aicina iekļaut no Sibīrijas sūtītās bērza tāss vēstules

Latvija, Lietuva, Polija, Igaunija un Ukraina iesniegušas kopīgu nomināciju ar priekšlikumu iekļaut no Sibīrijas nosūtītās vēstules uz bērza tāss UNESCO programmas "Pasaules atmiņas" starptautiskajā reģistrā.

Sabiedrība Pasaules dzejas dienā 21.martā aicina dāvināt dzejoļus

Ar mērķi veicināt dzejas lasīšanu un dalīšanos tajā ar citiem, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija Pasaules dzejas dienā - 21.martā - aicina ikvienu, jo īpaši skolēnus, piedalīties starptautiskā kampaņā "Uzdāvini dzejoli".

Sabiedrība Lems par Gaujas plostnieku amata prasmju iekļaušanu UNESCO mantojumā

Lems par Gaujas plostnieku amata prasmju iekļaušanu UNESCO Cilvēces nemateriālā kultūras mantojumā, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldībā.