• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jaunā ministre komentē, vai saredz pamatojumu Rēzeknes mēra atbrīvošanai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:20, 19.09.2023


Jaunā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) pirmšķietami saredz pietiekamu pamatojumu Rēzeknes domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") atbrīvošanai no amata, tomēr šajā jautājumā nedrīkstot pieņemt tikai politisku lēmumu.


Foto: LETA

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma", lūgta komentēt, kādus lēmumus plāno pieņemt attiecībā uz finanšu grūtībās nonākušās Rēzeknes pašvaldības vadītāju, Bērziņa atzina, ka Finanšu ministrija Bartaševiča rīcībā ir konstatējusi pārkāpumus.

Ministre gan vēl gaida Rēzeknes mēra paskaidrojumus, kā arī gribēšot iepazīties ar Valsts kontroles atzinumu, kad tas būs gatavs.

Vienlaikus Bērziņa atzina - viņas ieskatā, pirmie secinājumi liecina, ka Bartaševičs būtu atbrīvojams no amata. "Protams, viena ir mūsu vēlme, bet tā nedrīkst būt tikai un vienīgi politiska vēlme, tai jābūt arī juridiski pamatotai."

Viņa pauda, ka juridiski korekta lēmuma sagatavošanai noteikti būs vajadzīgs ilgāks laiks. Tā kā Valsts kontrole ar savu atzinumu par Rēzekni varētu nākt klajā novembrī, arī ministre savu lēmumu varētu pieņemt novembrī.

Kā ziņots, iepriekšējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) septembrī sāka Rēzeknes mēra Bartaševiča atstādināšanas procedūru, taču gala lēmums par to, vai Rēzeknes mēru atlaist, būs jāpieņem jaunās valdības pašvaldību jautājumu ministram.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Sabiedrība VARAM ministre atstādina Rēzeknes mēru Bartaševiču

Šodien Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) parakstījusi rīkojumu par Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") atstādināšanu par nozīmīgiem pārkāpumiem.

Sabiedrība Brīdinot par smaga darba iznīcināšanu Bartaševičs rēzekniešus aicina uz protestu

Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča partija "Kopā Latvijai" latviešu un krievu valodā sociālajos medijos izplatījusi aicinājumu rēzekniešiem piedalīties protesta akcijā, lai "aizstāvētu savu dzimto pilsētu" un pretotos "politiskajai patvaļai un šantāžai".

Kriminālziņas Atbildīgā komisija neatbalsta Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, balsīm daloties uz pusēm, šodien atbalstu nesaņēma valdības virzītais Rēzeknes pilsētas domes atlaišanas likumprojekts.

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.