• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Arco Real Estate piesaistījis piecu miljonu eiro finansējumu no Lietuvas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:44, 19.09.2023


Nekustamo īpašumu kompānija SIA "Arco Real Estate" piesaistījusi piecu miljonu eiro finansējumu no Lietuvas pūļa finansēšanas platformas "Profitus" projekta "Terramisu" īstenošanai Rīgā, Prūšu ielā, pauda "Arco Real Estate" speciālists Ģirts Jansons.



Projekta nodošana ekspluatācijā plānota kārtās, un pirmie iedzīvotāji varēs ievākties dzīvokļos 2024.gada pirmajā pusē. Patlaban objektā norisinās iekšējo maģistrālo inženiertīklu izbūve, iekštelpu starpsienu izbūve, pirmā stāva telpu sadalīšana dzīvokļos, vestibila veidošana un liftu montāža, kā arī fasādes apdares darbu noslēgšana.

Kā norāda Jansons, sākotnēji jaunā projekta attīstīšanai tika saņemts aizdevums no "Baltic International Bank", tomēr bankas maksātnespējas rezultātā finansēšana tika apturēta. Lai iespējami ātri nodrošinātu būvdarbu pēctecību šādos apstākļos, "Arco Real Estate" apzināja iespējamos risinājumus un piesaistīja pūļa finansēšanas platformu "Profitus", kas izskatīja iespēju paplašināt savu darbību Latvijā.

Izvērtējot "Terramisu" potenciālu, "Profitus" piešķīra finansējumu iepriekšējo saistību dzēšanai un projekta būvniecības pabeigšanai.

Jansons norāda, ka deviņstāvu projektā "Terramisu" kopumā pieejams 121 dzīvoklis platībā no 34 līdz 103 kvadrātmetriem.

Kompānija "Arco Real Estate" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,905 miljoni eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2022.gadā bija 1,291 miljons eiro, bet peļņa - 14 758 eiro. "Arco Real Estate" kapitālā 50% pieder Aigaram Šmitam, bet vēl 50% - SIA "Smart Capital CE", kura patiesais labuma guvējs ir Viktors Savins.

Jau vēstīts, ka Ekonomisko lietu tiesa 2023.gada marta beigās apmierināja Latvijas Bankas iesniegto "Baltic International Bank" likvidācijas pieteikumu. Banka ir atzīta par likvidējamu no 2023.gada 24.marta. Tiesa par bankas likvidatoru ir iecēlusi advokātu Olavu Ceru.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sports Snikus kļūst par divkārtēju Parīzes paralimpisko spēļu čempionu

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu.

Veselība Rudens izdzīvošanas padomi no Latvijas psihiatriem (+VIDEO)

Ja nav iespējams vienmēr satikties klātienē, izmantojiet mūsdienu tehnoloģijas.

Ekonomika Latvijas lauksaimnieki aktīvi izmanto mēslojumu, kas jāzina (+VIDEO)

Īpaši jūtīgās teritorijās neizkliedē nekāda veida kūtsmēslus un fermentācijas atliekas.

Kultūra Populārs latviešu ansamblis «‎The Tunes» laidis klajā košu dziesmu (+VIDEO)

Paškontroles būtība ir spēja regulēt savas emocijas, domas un uzvedību, saskaroties ar dažādiem ikdienas kārdinājumiem un impulsiem.