Saeimā gaidama lielā migrācija

Sabiedrība
VS.LV 16:54, 18.09.2023 0

Valdošas koalīcijas maiņa izraisīja izmaiņas arī 14. Saeimas sastāvā.

 

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija pirmdien, 18.septembrī, nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektus par 14.Saeimas deputātu pilnvaru atjaunošanu, kā arī lēmuma projektus par deputātu mandāta apstiprināšanu uz laiku.

Deputāta mandātu plānots atjaunot Raimondam Čudaram, Ilzei Indriksonei, Mārim Kučinskim, Inārai Mūrniecei, Naurim Puntulim, Mārim Sprindžukam, Didzim Šmitam un Jānim Vitenbergam, kuri bija nolikuši deputāta mandātu uz laiku, kamēr ieņēma ministru amatus iepriekšējā valdībā.

Līdz ar šīm izmaiņām Saeimas sastāvā darbu 14.Saeimā noslēgs Ieva Brante, Normunds Dzintars, Arnolds Jātnieks, Jurģis Klotiņš, Ģirts Lapiņš, Edgars Putra un Andrejs Svilāns.

Mandātu komisija šos lēmuma projektus lūgs iekļaut tuvākās Saeimas sēdes darba kārtībā, informē Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns.

Savukārt deputāta pilnvaras uz laiku plānots apstiprināt Viktorijai Bairei, Alīnai Gendelei, Ligitai Ginterei, Ģirtam Valdim Kristovskim, Ervinam Labanovskim, Mairitai Lūsei, Valdim Maslovskim, Ģirtam Štekerhofam un Didzim Zemmeram.

Izmaiņas parlamenta sastāvā nepieciešamas, jo deputāti Hosams Abu Meri, Uldis Augulis, Inga Bērziņa, Kaspars Briškens, Rihards Kozlovskis, Armands Krauze, Kaspars Melnis, Andris Sprūds un Viktors Valainis paziņojuši, ka noliek mandātu uz laiku, kamēr pildīs ministru pienākumus Evikas Siliņas vadītajā valdībā.

Šos lēmuma projektus Mandātu komisija lūgs iekļaut kārtējās Saeimas sēdes darba kārtībā, informē J.Vucāns.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Tetovēšanas meistars

Viss par jūsu sapņu profesiju vai kur doties, lai kļūtu par tetovētāju

Sabiedrība Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Lasiet arī