• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LTV uzturēs vēlmi tuvināt sabiedrisko mediju budžeta apjomu Eiropas līmenim

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:50, 16.09.2023


VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) uzturēs vēlmi pakāpeniski tuvināt sabiedrisko mediju budžeta apjomu Eiropas līmenim, komentējot Finanšu ministrijas (FM) iebildumus pret sabiedriskā medija finansēšanas modelī iekļauto procentpunktu pieaugumu, sacīja LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede.


Foto: LETA

Viņš pauda gandarījumu, ka šobrīd vienošanās ar Saeimas deputātiem un Finanšu ministriju ir par 0,12% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Vienlaikus šāds finansējums ilgtermiņā neesot pietiekams, uzskata Priede.

"Mediju uzskats ir tāds, ka cipars ir jāsāk celt, un 0,12% no IKP ir labs solis, ja tā ir kā latiņa, pret kuru atsperties. Matemātiski skatoties, pieaugot IKP, bāze pieaug, un procentuālā vērtība arī pieaug. Bet vidēji Eiropā ir 0,16% no IKP, un tam ir savs pamatojums - tehnoloģiskā attīstība, hibrīdkara draudi, informatīvās telpas stiprināšana," uzsvēra Priede.

Komentējot komercmediju bažas par sabiedriskā medija pārfinansēšanu, Priede atzina, ka tās pastāvēs vienmēr, bet, ņemot vērā esošo finansēšanas apjomu, šīm bažām vēl ilgi nebūs nopietna pamata.

Jau vēstīts, ka turpinās SEPLP, Kultūras ministrijas (KM), Saeimas deputātu un FM sarunas par sabiedrisko mediju finansēšanas modeļa maiņu.

Saskaņā ar SEPLP un KM izstrādāto likumprojektu pārejas noteikumi paredzētu, ka sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu budžets 2024.gadā sasniedz 0,12% no IKP, 2025.gadā - 0,13% no IKP, bet 2026.gadā - 0,14% no IKP līdzvērtīga apjoma.

Tāpat SEPLP likumprojektā vēlas atspoguļot finansējumu konkrētā naudas izteiksmē.

Pret to iebilda FM, norādot, ka, viņuprāt, tik detalizēti plāni šobrīd nav garantējami, kā arī nozares likums nav budžeta likums, un tajā nevar ierakstīt summas absolūtos skaitļos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Lasiet arī

Sabiedrība KM: ir jāizvērtē iespēju ievest digitālo pakalpojumu nodokli (+VIDEO)

Līdz 2027. g. budžeta finansējums masu medijiem pieaugs līdz 24 miljoniem eiro.

Sabiedrība Logina: Viens no mērķiem mediju pamatnostādnēs ir latviskāka mediju vide

Viens no mērķiem mediju pamatnostādnēs, kuras tiks nodotas sabiedriskajai apspriešanai, ir latviskāka mediju vide, intervijā Latvijas Radio teica kultūras ministre Agnese Logina (P).

Ekonomika Latvijas medijus modernizēs un digitalizēs

Valdība otrdien atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) virzītos Ministru kabineta noteikumus, kas ar 5,7 miljoniem eiro paredz sekmēt Latvijas mediju digitālo transformāciju un darbības pielāgošanu mūsdienu mediju patēriņa tendencēm digitālajā vidē.

Sabiedrība Sabiedrība latviešu valodas lietojumu medijos vērtē kā kvalitatīvu

Sabiedrības skatījumā latviešu valodas lietojums Latvijas medijos kopumā ir pareizs, saprotams, pilnvērtīgs un kvalitatīvs, pauda Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvji, komentējot jaunāko "Latvijas Fakti" pētījumu par latviešu valodas lietojumu un kvalitāti elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos un interneta vietnēs.