• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra teritorijā veidos Ziemassvētku dārzu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:48, 11.09.2023


Attīstot ārstniecības vidi, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra teritorijā sāk veidot Ziemassvētku dārzu.


Foto: LETA

"Ziemassvētku dārzs ir viens no RPNC deviņiem vides terapijas Saulgriežu dārziem, kas tiek veidots, pamatojoties uz RPNC teritorijas labiekārtojuma koncepciju. Un šeit saku lielu paldies par izcilu ilggadēju sadarbību ainavu arhitektei Ilzei Rukšānei un arhitektu darbnīcai "ALPS", kas ir ne tikai šī projekta detalizācijas plāna autori, bet arī visa mūsu dārza kopējās koncepcijas autori," informēja RPNC valdes priekšsēdētāja Sandra Pūce.

Projektēto darbu robeža ietver 6000 kvadrātmetrus (m2), no kuriem 5296 m2 veidos apstādījumi un zāliens. Dārzs tiks veidots apļa formā, ko iezīmēs bruģēta ietve, kas papildināta ar šķembu celiņiem un divām zonām, kur būs izvietoti četri āra trenažieri un pieci fitnesa elementi. Šīs zonas būs klātas ar gumijas segumu lielākai drošībai tiem, kuri izmantos trenažierus.

Savukārt no saules varēs patverties lielo koku pavēnī, kuri tiks stādīti papildu esošajiem, vai arī koka lapenē, kas būs līdzīga tai, kura atrodas pie RPNC dīķa. Arī tumšās vakara stundās dārzā būs gaišs, jo tumsu izgaismos 17 gaismekļi. Atpūtai paredzēts iekārtot 18 āra solus, ērtībām - vietas velosipēdu novietošanai, un informācijai - četrus infostendus. To visu ietvers dekoratīvo graudzāļu, niedru molīniju, balti ziedošu astilbju, spireju, kazbāržu, dienziežu un mežvīteņu stādījumi.

Paredzēts, ka dārzs ne tikvien uzlabos RPNC ārstniecības un darba vidi, bet tas būs arī publiski pieejams apkārtnes iedzīvotājiem un Rīgas viesiem.

Ziemassvētku dārza būvniecību un iekārtošanu plānots pabeigt līdz šā gada beigām. Tas tiek iekārtots galvenokārt par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem un izmaksās 316 000 eiro. Ziemassvētku dārza būvnieks ir SIA "Baltic Construction Company (BCC)".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība IZM vēlas ierobežot stipendiju izsniegšanu studentiem ārvalstīs (+VIDEO)

“Studētgods” galvenokārt paredzēts tiem, kas vēlas studēt mūsu valstī, norāda A.Čakšas resors.

Sabiedrība Jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu

Ir jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Sabiedrība Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem

Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sabiedrība CVK: Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni

Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni un doties uz vēlēšanām aizstāvēt savas intereses, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pieļāva Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.

Lasiet arī