• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Prezidents Zinību dienā izglītības nozarei vēl izcilību un cieņu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:07, 01.09.2023


Latvijas izglītības iestādēs arvien jātiecas uz augstu kvalitāti un izcilību, bet pedagogiem un audzēkņiem jāspēj vienam otru sadzirdēt, apsveikumā Zinību dienā vēl Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.


Foto: LETA

"Mans sapnis ir profesionāli pedagogi Latvijas skolās un mācībspēki augstskolās, augsta izglītības kvalitāte un radoša pieeja mācību procesam," vēsta prezidents, "tā ir arī patstāvība un izcilība, spēja uzklausīt, prasme sarunāties un būt sadzirdētam."

Prezidents uzsver, ka nepieciešama savstarpēja cieņa un sadarbība starp skolotājiem un skolēniem, starp dažādu paaudžu pedagogiem un mācībspēkiem. "Tas ir mans ideāls un mērķis, uz ko aicinu ikvienu, kuram rūp izglītības kvalitāte un pieejamība Latvijā," paudis politiķis.

Rinkēvičs aicina katru iedzīvotāju, neatkarīgi no vecuma un jau iegūto diplomu skaita, turpināt mācīties un augt. "Jāmācās ir ne tikai skolēniem un studentiem, bet ikvienam no mums - ik dienu mūsu darba un dzīves skola prasa apgūt jaunas zināšanas un iemaņas. Jo tikai tā mēs spējam radīt jaunas idejas un vērtības mūsu valsts izaugsmei."

"Šodien īpašs paldies visiem, kuri skolu un augstskolu sauc par savu - gan tiem, kuri mācās, gan tiem, kuri māca. Jūsu entuziasms un pieredze ir pamats tam, lai Latvijas nākotne būtu drošās rokās, jo mūsu nākotne ir gudri, izglītoti un radoši jaunieši. Spēku un izturību mācīt un galvenais - mācīties un pilnveidoties pašiem!" vēl prezidents.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs kritizē ministriju komunikāciju ar sabiedrību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien pēc tikšanās Rīgas pilī ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) kritizēja ministriju komunikāciju ar sabiedrību.

Sabiedrība Prezidents: Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi

Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs uzsver nepieciešamību pēc labākas koordinācijas stihiju gadījumos

Stihiju gadījumos būtu nepieciešama labāka dienestu koordinācija un iedzīvotāju informēšana, klātienē iepazīstoties ar stipru lietavu sekām Jelgavā, aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Rinkēvičs: Jāsniedz atbalsts Ukrainai un Moldovai reformu ieviešanā

Jāsniedz nepieciešamais atbalsts Ukrainai un Moldovai Eiropas Savienības (ES) integrācijas reformu ieviešanā, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Luksemburgas ārlietu ministru Ksavjē Betelu.