• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Skatīs Lemberga prasību par kompensācijas piedziņu par kaitējumu veselībai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:35, 23.08.2023


Administratīvā apgabaltiesa trešdien rakstveida procesā plāno skatīt koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga apelācijas sūdzību par spriedumu, ar kuru tika noraidīts pieteikums par 100 000 eiro kompensācijas piedziņu strīdā pret valsti par kaitējumu veselībai, kāds, pēc viņa domām, nodarīts viņam atrodoties cietumā.


Foto: Facebook

Iepriekš pirmās instances tiesa konstatēja, ka Lembergam Rīgas Centrālcietumā esot tikusi nodrošināta balsta vakcinācija pret Covid-19 "ar atbilstošu balsta vakcīnu", kuru ražojis uzņēmums "Janssen". Lembergs no šīs vakcīnas pats atteicies, tādējādi tiesa secināja, ka "atbilstošs medicīniskās palīdzības minimums" viņam esot bijis nodrošināts.

Savukārt vērtējot konkrētus Rīgas Centrālcietumā īstenotos epidemioloģiskās drošības pasākumus, tiesa secināja, ka tie bijuši samērīgi ar konkrētajā laika posmā esošajiem Covid-19 izplatīšanās riskiem. Līdz ar to tiesa nekonstatēja Rīgas Centrālcietuma administrācijas rīcības prettiesiskumu arī šajos jautājumos.

Jau vēstīts, ka Lembergs pieteikumā prasa atzīt par prettiesisku Rīgas Centrālcietuma administrācijas rīcību, atlīdzināt mantisko kaitējumu un rakstveidā publiski atvainoties. Lembergs tiesā vērsās par cietumā pavadīto laiku pēc tam, kad Rīgas apgabaltiesa kā pirmā tiesu instance 2021.gada 22.februārī viņam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu. Lembergu pēc sprieduma nolasīšanas apcietināja tiesas zālē.

Lembergs skaidroja, ka tiesā par kaitējumu veselībai vērsies, jo cietumā viņam nav sniegta medicīniskā palīdzība un aprūpe. Ilgstoši, pat pēc daudzkārtējiem rakstiskiem lūgumiem un paustās gatavības apmaksu par procedūru veikt no privātiem līdzekļiem, viņam neesot nodrošināta balstvakcinācija pret Covid-19, kā rezultātā Lembergs decembrī saslimis ar Covid-19 un viņam bojāta trešdaļa plaušu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Applūst upju palienes; nākamnedēļ ūdens līmenis pazemināsies

Pēdējo dienu spēcīgo nokrišņu ietekmē upēs turpinās ūdens līmeņa kāpums un plašāk applūst palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Šonedēļ turpinās tiesas debates Lemberga krimināllietā

Rīgas apgabaltiesā 27.janvārī plkst.10 turpināsies tiesu debates koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra, pašreizējā Ventspils domes deputāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") krimināllietā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Sabiedrība Lembergs tiesāsies pret aizliegumu piedalīties pašvaldību vēlēšanās

Šodien plkst.10.30 Rīgas pilsētas tiesā izskatīs koruptīvos noziegumos apsūdzētā Ventspils domes deputāta un bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") prasību pret Saeimu, Ministru kabinetu un Rīgas apgabaltiesu par morālā kaitējuma atlīdzināšanu, liecina tiesu kalendāra informācija.

Sabiedrība Lembergs iemaksājis 100 000 eiro drošības naudu

Koruptīvos noziegumos apsūdzētais bijušais Ventspils mērs, pašreizējais Ventspils domes deputāts Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") ir iemaksājis drošības naudu 100 000 eiro apmērā un drīzumā varēs pamest cietumu, liecina aģentūras LETA esošā informācija.

Sabiedrība Tiesa gatava atbrīvot Lembergu no apcietinājuma

Rīgas apgabaltiesa šodien lēma apmierināt koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") aizstāvja lūgumu mainīt apsūdzētajam iepriekš noteikto drošības līdzekli - apcietinājumu - pret 100 000 eiro drošības naudu.