• Ada,
  • Adele,
  • Antra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Plāno pārdalīt 2,4 miljonus eiro deinstitucionalizācijas projektu īstenošanai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:43, 22.08.2023


Valdībā šodien vērtēs Labklājības ministrijas (LM) ieceri pārdalīt 2,4 miljonus eiro deinstitucionalizācijas projektu īstenošanai.


Foto: LETA

Ministrijā norāda, ka papildu finansējums deinstitucionālizācijas projektiem nepieciešams, jo daudzas pašvaldības ir pabeigušas pakalpojumu infrastruktūras izveidi un uzsākušas aktīvu pakalpojumu sniegšanu. Pieprasījums pašvaldībās pēc šiem pakalpojumiem ir lielāks nekā sākotnēji prognozēts un bez papildu finansējuma nav iespējams segt visas ar pašvaldībām uzņemtās līgumsaistības par pakalpojumu sniegšanu.

LM uzsver, ka, nepiešķirot papildu finansējumu deinstitucionālizācijas projektiem, jau šī gada jūlijā plānošanas reģioniem būtu jāaptur jaunu pakalpojumu piešķiršana, lai arī projektos tā plānota līdz septembrim. Pakalpojumu sniegšanas pārtraukšana negatīvi ietekmētu ne tikai cilvēkus, kuri nesaņems individuālo vajadzību nodrošināšanai nepieciešamos pakalpojumus, bet arī viņu līdzcilvēkus, kuru aprūpē ir personas ar funkcionāliem traucējumiem.

Līdz ar to, lai nodrošinātu deinstitucionalizācijas pasākuma ietvaros visu līdz līdz 2023.gada septembrim/oktobrim plānoto pakalpojumu sniegšanu mērķa grupas personām, LM ir radusi iespēju pārdalīt 2,4 miljonus eiro no citiem darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" ministrijas pārziņas specifisko atbalsta mērķu pasākumiem.

Papildu piešķirtais finansējums 681 013 eiro apmērā tiks pārdalīts no pasākuma "Dažādību veicināšana (diskriminācijas novēršana)", kurā izveidojies finansējuma ietaupījums, jo atsevišķas projekta darbības objektīvu apsvērumu dēļ netiek īstenotas atbilstoši sākotnēji plānotajam, īpaši attiecībā uz atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem. LM norāda, ka Ukrainas civiliedzīvotāju skaits, kuri par savu uzturēšanās vietu ir izvēlējušies Latviju, ir mazāks kā tas tika prognozēts 2022.gada sākumā un attiecīgi arī sociālā mentora pakalpojuma Ukrainas civiliedzīvotājiem saņēmušo personu skaits ir ievērojami mazāks kā sākotnēji plānots.

Tāpat izmēģinājumprojektā atbalsta pasākumu nodrošināšanai bezpajumtniekiem tika iesaistītas par 55 personām mazāk kā sākotnēji plānots, jo nācās saskarties ar izaicinājumiem mājokļa pieejamības nodrošināšanā, kas ir būtisks aspekts mērķa grupas personu pilnvērtīgai iesaistei izmēģinājumprojektā un atbalsta sniegšanā, skaidro LM.

Savukārt finansējums 1,7 miljonu eiro apmērā tiks pārdalīts no pasākuma "Subsidētās darbavietas nelabvēlīgākā situācijā esošiem bezdarbniekiem", kurā izveidojies finansējuma ietaupījums, jo mērķa grupas faktiskais pieprasījums piedāvātajiem pakalpojumiem ir zemāks kā plānots. Novērots arī salīdzinoši ar citiem pasākuma īstenošanas gadiem zemāks darba devēju pieprasījums subsidēto darba vietu izveidei, kā arī zemāks kā sākotnēji plānots darba devēju noteiktā atalgojuma apjoms subsidētajā darba vietā nodarbinātajai mērķa grupai.

Pēc papildu finansējuma pārdales deinstitucionalizācijas pasākuma kopējais attiecināmais finansējums būs 48 448 982 eiro, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansējums 41 438 365 eiro un valsts budžeta finansējums - 7 010 617 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rozenvalds: Rinkēviča pirmais gads Valsts prezidenta amatā vērtējams pozitīvi

Kādreizējā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pirmais gads Valsts prezidenta amatā vērtējams ar pozitīvu atzīmi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs Juris Rozenvalds, aicināts komentēt Rinkēviča pirmo prezidentūras gadu.

Sabiedrība Ūdens temperatūra peldvietās svārstās ap 20 grādiem

Lielā daļā Latvijas piekrastes, kā arī upēs un ezeros ūdens temperatūra ir 17..22 grādi, aukstāks ūdens saglabājas Rīgas līča Kurzemes piekrastē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sabiedrība Nedēļas pirmā diena gaidāma visai saulaina

Pirmdien Latvijā spīdēs saule, to brīžiem aizsegs mākoņi, priekšpusdienā valsts austrumos saglabāsies apmākušās debesis, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Ministru kabinetā izveido komiteju valdības deklarācijas izpildes uzraudzīšanai

Lai koordinētu un pārraudzītu Evikas Siliņas (JV) vadītā Ministru kabineta (MK) deklarācijas izpildi un mērķu sasniegšanu, kā arī noteiktu politikas virzienus citām MK tematiskajām komitejām, izveidota MK Stratēģiskās vadības tematiskā komiteja.

Sabiedrība Ārkārtas valdības sēdi vadīs tieslietu ministre Lībiņa-Egnere

Ministru kabineta ārkārtas sēdi, kurā tiks izskatīti ar valsts budžeta izstrādi saistīti jautājumi, vadīs tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV), informē Valsts kanceleja.

Sabiedrība Ministru prezidenta padomnieces Pastores zinātniskā darba recenzents bija Sprūds

Būdama valdības vadītāja palīdze no "Jaunās Vienotības", amatpersonai ir sakari gan ar Nacionālo apvienību, gan "Progresīvajiem".

Sabiedrība Siliņas birojā strādās vairāki bijušā premjera biroja darbinieki

aunās Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) biroju vadīs bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) biroja vadītāja Ieva Zīberga (attēlā), piektdien pēc valdības apstiprināšanas medijiem pavēstīja Siliņa.