• Ira,
  • Iraīda,
  • Irēna,
  • Irina
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Informēs par būvdarbu progresu 5.tramvaja maršruta posmā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:45, 21.08.2023


Šodien plkst.15 tramvaja galapunktā Iļģuciemā, Baltajā ielā 2a, notiks preses konference par būvdarbu progresu tramvaja sliežu posmā no Slokas ielas un Jūrmalas gatves krustojuma līdz galapunktam Iļģuciemā, informēja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševica-Feldmane.


Foto: LETA

Pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV), "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa un valdes loceklis Jānis Golubevs, kā arī būvnieku AS "A.C.B" pārstāvji.

Slokas ielā notiek tramvaja sliežu ceļu pārbūve posmā no Jūrmalas gatves līdz Pulka ielai, iekāpšanas-izkāpšanas un pieturvietu platformu izbūve, kā arī sliežu konstrukciju atjaunošana pieturu zonās.

Tāpat notiek kontakttīkla konstrukciju, tostarp jaunu balstu izbūve un kontakttīkla uzkarsistēmas pārbūve, lai nodrošinātu gan ar pantogrāfu, gan kontaktstieni aprīkotu tramvaju kustību, kā arī kontakttīkla barojošo zemsprieguma kabeļu pārbūve un jaunu kabeļu izbūve, ar pievadiem līdz "Rīgas satiksme" apakšstacijai Slokas ielā 54B un līdz elektrokabeļu savienojumam Jūrmalas gatvē.

Kā ziņots, no 14.aprīļa 5. tramvajs kursē maršrutā "Imanta - Mīlgrāvis", bet posmā no galapunkta "Iļģuciems" līdz Jūrmalas gatvei tiek organizēts 5T autobusa maršruts "Iļģuciems - Botāniskais dārzs" un tramvaja kustība šajā posmā tiks slēgta.

Rīgā 5.tramvaja maršruta infrastruktūras pielāgošanu zemās grīdas tramvajiem veic "A.C.B.".

Būvdarbi tiek līdzfinansēti no ES Kohēzijas fonda līdzekļiem projektā "Rīgas tramvaja infrastruktūras pielāgošana zemās grīdas tramvaja parametriem". Tajā bez 5. tramvaja maršruta infrastruktūras pārbūves vēl plānots zemās grīdas tramvaja parametriem pielāgot 7. tramvaja līnijas infrastruktūru posmā no Centrāltirgus ielas līdz galapunktam "Ķengarags", kā arī pārbūvēt 11.novembra krastmalas un 13.janvāra ielas krustojumu.

Kopējās projekta izmaksas plānotas 55,2 miljoni eiro, savukārt Kohēzijas fonda līdzfinansējums ir 85% apmērā no projekta attiecināmajām izmaksām jeb 38,78 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka 2022.gadā kopumā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 168,703 miljoni eiro, kas ir par 4,7% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 58,9% - līdz 1,25 miljoniem eiro.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas kompānijās SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pierīga kļuva par Zemessardzes mācību vietu (+VIDEO)

Jaunieši var turpināt apgūt dažādas militārās specialitātes, piemēram - ložmetējnieks, izlūks, karavīrs glābējs un citas.

Sabiedrība Ar Mātes dienas svinībām Rīgā sākas ģimenes mēneša pasākumi

Šodien ar Mātes dienas svinībām Rīgā sāksies ģimenes mēneša pasākumi, kas ilgs līdz 2.jūnijam.

Sabiedrība Svētdien gaidāms saulains laiks, gaiss iesils līdz +16 grādiem

Dienā gaidāms saulains laiks, pēcpusdienā vietām debesis aizklās mākoņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Sabiedrība Latvijā cer iespējami drīzāk sagaidīt bāzes pensiju ieviešanu

Seniori cer, ka lēmums par bāzes pensiju ieviešanu uz politiskās dienaskārtības galda nonāks pēc iespējas tuvākā nākotnē, sacīja biedrība "Latvija senioru kopienu apvienība" (LSKA).

Lasiet arī

Sabiedrība Daugavpils izvērtēs pamatojumu tramvaju satiksmes slēgšanai (+VIDEO)

Kā alternatīva iedzīvotājiem tiek piedāvāts autobusa maršruts.

Kriminālziņas Šorīt Rīgā, 13.janvāra ielā zem tramvaja pakļuvis cilvēks

Šorīt aptuveni plkst.10 noticis negadījums 13.janvāra ielā, cilvēkam pakļūstot zem tramvaja.

Sabiedrība Plāno pārbūvēt 13.janvāra ielas tramvaja infrastruktūru

Februāra beigās "Rīgas satiksme" sāks būvniecības darbus 11.novembra krastmalas un 13.janvāra ielas krustojumā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Ekonomika Aprīlī pārdošanai pieejamo dzīvokļu skaits Rīgā audzis par 2%

Aprīlī iegādei Rīgā bija pieejami nepilni 4400 dzīvokļu, pārdošanas sludinājumu skaitam mēneša laikā palielinoties par 2%, informē nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" pārstāvji.