• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Facebook izveidota lapa «Atgriezties Zemgalē»

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:55, 17.08.2023


Tautiešiem ārzemēs sociālajā tīklā "Facebook" izveidota lapa "Atgriezties Zemgalē", informēja Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) pārstāve Undīne Šulca.



Lapas "Atgriezties Zemgalē" mērķis ir palīdzēt Latvijas iedzīvotājiem ārvalstīs ātrāk atrast nepieciešamo informāciju par iespējām atgriezties Latvijā, Zemgalē.

Šulca skaidro, ka šis ir vēl viens kanāls, ar kura palīdzību iespējams sazināties ar reemigrācijas koordinatori Zemgalē, lai bez maksas saņemtu personalizētu informatīvo atbalstu par mājokļu pieejamību un kreditēšanas iespējām, nodarbinātību un uzņēmējdarbības uzsākšanas iespējām, izglītības iespējām, pakalpojumiem ģimenēm ar bērniem, valsts un pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem un citu praktisku informāciju.

Katras pārmaiņas ikvienam ir lēciens ārpus komforta zonas, ierastās vides pamešana tai skaitā, pauž ZPR reemigrācijas koordinatore Agnese Bokta.

"Ja apsver savas iespējas atgriezties Latvijā - Zemgales reģionā, sazinies ar mani un kopā spersim pirmos soļus, lai saprastu, kas nepieciešams šīs ieceres īstenošanai," uzsver koordinatore.

Lapā plānots publicēt ne tikai noderīgu informāciju, bet arī atgriešanās stāstus, kas varētu kādu iedvesmot un apsvērt domu par atgriešanos Latvijā. Tādēļ ZRP aicina atsaukties ikvienu, kurš atgriezies no dzīves ārvalstīs un ir gatavs dalīties ar savu stāstu publiski.

Jau iepriekš ziņots, ka reemigrācijas koordinators sazinās un uzrunā tautiešus ārvalstīs, kā arī izstrādā personalizētus informācijas piedāvājumus atbilstoši potenciālā reemigranta interesēm. Šī gada pirmajā pusē uz Zemgali no ārvalstīm pārcēlušās 29 personas, savukārt reālu vēlmi atgriezties izrādījušas vēl 12 ģimenes jeb 41 persona. 2022.gadā Zemgalē atgriezās 97 personas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.