• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par Avenu: politologs Rozenvalds sadarbojas ar Latvijā aizliegto «Dožģu» (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:16, 16.08.2023


Eksperts kritizēja Latvijas varas iestāžu lēmumus attiecībā uz KF oligarhu.



Viens no pieredzes bagātākajiem sabiedrisko attiecību speciālistiem Latvijā Kristians Rozenvalds asi kritizēja Latvijas varas iestāžu vēlmi atņemt mūsu valsts pilsonību Krievijas miljardierim Petram Avenam.

To Rozenvalda kungs tiešraidē sacīja telekanālā "Dožģ", kas šomēnes beidzot pameta Latviju, kuram ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmumu tika aizliegta raidīšana mūsu valstī.

Eksperts salīdzināja pret Avena kungu vērsto darbību prettiesisko raksturu ar darbībām, ko Latvijas varas iestādes veica Covid-19 pandēmijas laikā.

Starp citu, pēc K. Rozenvalda sociālajiem tīkliem viņš ilgstoši bijis saistīts ar Krieviju - absolvējis Maskavas Valsts universitāti, vēlāk bijis laikraksta Diena korespondents Krievijas galvaspilsētā.

Kā iepriekš ziņoja mediji, Satversmes aizsardzības birojs (SAB) savā atzinumā par Latvijas pilsonības iespējamo atņemšanu Vladimiram Putinam pietuvinātajam Pjotram Avenam ņems vērā ASV noteiktās sankcijas.

Informācija par ASV sankcijām tiks ņemta vērā, sagatavojot SAB atzinumu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei par Latvijas pilsonības iespējamo atņemšanu Avenam, teikts SAB tviterī publicētajā informācijā.

SAB atzīmē, ka saistībā ar Avena iegūto Latvijas pilsonību iepriekš ir iniciējis saziņu un informācijas iegūšanu, sadarbojoties ar citu valstu kompetentajām iestādēm.

Kā ziņots, ASV Finanšu ministrija noteikusi sankcijas Krievijas miljardieriem, Krievijas "Alfa Bank" dibinātājiem un akcionāriem Avenam un Mihailam Fridmanam.

Viņi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pameta valsti, tomēr nonāca Eiropas Savienības (ES) un Apvienotās Karalistes sankciju sarakstos. Arī pašai bankai ir piemērotas ES un ASV sankcijas.

Viņu vārdi parādījušies Ārvalstu aktīvu kontroles biroja publicētajā atjauninātajā ASV sankcijām pakļauto personu sarakstā.

Lielbritānijas valdība Fridmanu un Avenu dēvē par "prokremliski noskaņotiem oligarhiem", kas cieši saistīti ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. ES sankciju sarakstā Avens nodēvēts par vienu no Putinam tuvākajiem oligarhiem, kurš aktīvi sniedzis materiālu vai finansiālu atbalstu Krievijas lēmumu pieņēmējiem, kas ir atbildīgi par Krimas aneksiju vai Ukrainas destabilizāciju, un guvis no tiem labumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī