• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kariņš izvairīgs par varbūtību strādāt nākamajā valdībā kāda ministra amatā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:49, 16.08.2023


Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izvairīgs atbildēs par to, vai viņš vēlētos strādāt nākamajā valdībā kāda ministrs amatā.


Foto: LETA

Kariņš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pastāstīja, ka pirms paziņojuma par demisiju, pa sestdienu, svētdienu "nedaudz padomāja un izdomāja", ka, ja reiz jāveido jauna valdība, tad viņš gribu palīdzēt veicināt to, ka ir arī jauns valdības veidotājs.

"Es negrasos nekur pazust, personīgi nemetu plinti krūmos - gan es, gan mans politiskais spēks nekur nepazudīs, vienkārši nedaudz pārveidosimies un virzīsimies uz priekšu," sacīja Kariņš.

Politiķis uzskata, ka sarunās un mēģinājumos pārliecināt partnerus pavadītā vasara nav zaudēts laiks. Viņš ir pārliecināts, ka jaunu valdību izdosies izveidot raiti, tādējādi nekavējot arī būtisku lēmumu pieņemšanu.

"Nekādā gadījumā nebūs tehniskais budžets. Jebkurā gadījumā visas iespējas ir vienoties par jaunu valdību līdz tam laikam, kad sanāks Saeima septembra pirmajās nedēļās," pauda premjers.

Jautāts, vai gatavs un vēlētos strādāt nākamajā valdībā kāda ministra amatā, Kariņš tieši neatbildēja, bet norādīja, ka "atradīs savu vietu, kā vislabāk palīdzēt". "Skatoties uz priekšu, šobrīd gaidu, kā varēsim izvirzīt manu pēcteci, kam es gribu palīdzēt būt veiksmīgam," norādīja Kariņš.

Taujāts par izskanējušo informāciju, ka Kariņš vēlētos ieņemt ārlietu ministra amatu, politiķis arī nesniedza konkrētu atbildi, uzsverot, ka visam jānotiek soli pa solim.

Kā ziņots, "Jaunā vienotība" (JV) trešdien plāno lemt un paziņot savu Ministru prezidenta amata kandidātu.

Kā aģentūru LETA informēja JV pārstāve Anna Ūdre, trešdien, "Vienotības" domes sēdē un JV kopsapulcē tiks lemts par savu premjera kandidātu.

Par pieņemto lēmumu paredzēts paziņot preses konferencē plkst.18.30 JV birojā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12-3.

Saistībā ar gaidāmo lemšanu "Vienotības" domes priekšsēdētājs Hosams Abu Meri akcentē "godīgu, atbildīgu un kompetentu politiku" kā svarīgas partijas vērtības.

""Jaunās vienotības" biedriem ir nozīmīgs caurspīdīgs, uz demokrātiskiem principiem balstīts process, kur tiek uzklausīta ikkatra balss un tiek lemts par kopēju nostāju," iekšējās demokrātijas ievērošanu akcentē JV politiķis.

Jau vēstīts, ka labklājības ministre Evika Siliņa (JV) kuluāros tiek vērtēta kā reāla JV kandidāte premjera amatam, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Ierasti pēc konsultēšanās ar politiķiem Valsts prezidents atbilstoši Satversmei nominē premjera kandidātu.

Kā ziņots, Ministru prezidents Kariņš pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un vairs atkārtoti nepretendēs uz šo amatu. Kariņš ceturtdien Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam iesniegs dokumentu par valdības demisiju.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu.

AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas.

Opozīcijas partijai "Stabilitātei" ir desmit mandāti un "Latvija pirmajā vietā" - astoņas vietas parlamentā. Tāpat Saeimā ir divi pie frakcijām nepiederoši deputāti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lasiet arī

Sabiedrība Plānota Siliņas un Kariņa tikšanās par lidojumu skandālu

Šodien plānota Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) tikšanās ar bijušo premjeru, pašreizējo ārlietu ministru Krišjāni Kariņu (JV) par situāciju saistībā ar privāto avioreisu skandālu.

Kriminālziņas Ģenerālprokuratūra sākusi kriminālprocesu par bijušā premjera Kariņa avioreisiem

Ģenerālprokuratūra sākusi un nodevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izmeklēšanai kriminālprocesu par iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) komandējumos, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Sabiedrība Kariņš Indijā piedalīsies konferencē «Raisina dialogs»

Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), kurš šonedēļ darba vizītē atrodas Indijā, ceturtdien piedalīsies konferences "Raisina dialogs" sesijās, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sabiedrība Latvija sākusi neoficiālas konsultācijas par Kariņa virzīšanu NATO amatam

Latvija ir sākusi neoficiālas starpvalstu konsultācijas par iespējamu kandidāta virzīšanu NATO ģenerālsekretāra amatam, šorīt intervijā TV3 atzina premjere Evika Siliņa (JV), komentējot Latvijas ārlietu ministra, ekspremjera Krišjāņa Kariņa (JV) pausto gatavību pretendēt uz atbildīgo amatu.