• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aptauja: 60% Latvijas iedzīvotāju uzticas valsts un mediju informācijai par karu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:00, 16.08.2023


Aptuveni 60% Latvijas iedzīvotāju uzticas valsts institūciju un mediju sniegtajai informācijai par karu Ukrainā, liecina Valsts kancelejas un tirgus un sociālo pētījumu centrs "Latvijas fakti" veiktais pētījums.



Pēc pētījuma datiem Latvijas valsts institūciju sniegtajai informācijai par karu Ukrainā pavisam kopumā uzticas 59% aptaujāto, kas ir par 9% vairāk nekā pērn decembrī. Salīdzinājumā ar šī gada martu uzticība ir kāpusi par 5%. Savukārt Latvijas mediju sniegtajai informācijai par karu uzticas 57% respondentu, kas ir par 10% augstāks rādītājs kā 2022.gada decembrī un par 4% vairāk nekā martā.

Vairāk nekā puse jeb 51% respondentu uzticas arī Rietumvalstu mediju informācijai par karu Ukrainā. Savukārt absolūtais vairākums jeb 79% aptaujāto stabili neuzticas Krievijas valsts mediju informācijai.

Pētījuma rezultāti uzrāda arī joprojām noturīgu sabiedrības atbalstu Ukrainai. 63% no aptaujātajiem atzīst, ka atbalstīs Ukrainu līdz tās uzvarai pār Krieviju, veidojot 2% kāpumu salīdzinājumā ar 2023.gada martā veikto aptauju.

Tāpat pētījumā saskatāma tendence, ka vienlaikus aug sabiedrības nogurums no kara. 56% respondentu piekrīt, ka ir noguruši no ziņām par Krievijas karu Ukrainā. Arī dzīves dārdzības pieauguma radītās finansiālās grūtības ir atstājušas iespaidu uz iedzīvotāju entuziasmu atbalstam.

Interneta paneļa socioloģiskajā pētījumā piedalījās reprezentatīva Latvijas sabiedrības izlase - 1000 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Lasiet arī

Kriminālziņas Krievija izsludinājusi meklēšanā Jāni Vitenbergu

Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi meklēšanā Saeimas deputātu Jāni Vitenbergu (NA), Igaunijas bijušo Policijas un robežsardzes departamenta ģenerāldirektoru Elmāru Vaheru un kādreizējo ārlietu ministru Urmasu Reinsalu, kā arī vairākas citas esošās un bijušās amatpersonas no Baltijas valstīm un Polijas.

Sabiedrība IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

Šogad četros mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojuši 6457 Ukrainas pilsoņi, un bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, taču ievērojami mazāka nekā 2023.gadā, kad šajā pašā laika periodā ieceļoja 40 496 Ukrainas pilsoņi, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā informācija.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Daukšts: Krievija ir gatava pārkārtot ekonomiku uz kara sliedēm

Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.