• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavpils pašvaldība lems par strukturālām izmaiņām kultūras un tūrisma jomā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:15, 10.08.2023


Daugavpils pašvaldība lems par strukturālām izmaiņām kultūras un tūrisma jomā, informēja pašvaldība.


Foto: LETA

Lēmumprojekti saistībā ar uzlabojumiem kultūras un tūrisma jomā šodien tiek skatīti Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē un Finanšu komitejas sēdē un tiks virzīti skatīšanai Domes sēdē, kas notiks ceturtdien, 17.augustā.

Šīs izmaiņas ļaus arī labāk izmantot Daugavpils tūrisma potenciālu, kam šobrīd ir vēl daudz neizmantotu iespēju, pauž Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Pašvaldības vadītājs uzsver, ka Daugavpilij jākļūst par populāru tūrisma galamērķi ne tikai Latvijas mērogā. Tāpat svarīgi esot, lai sakārtota struktūra ar skaidri noteiktām funkcijām ļauj lietderīgi izmantot finanšu līdzekļus.

Saskaņā ar plānotajām izmaiņām Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams" kļūs par vadošo iestādi, kas īstenos valsts un pašvaldības kultūrpolitiku un koordinēs kultūras norišu organizēšanu pilsētā. Iestādei tiks noteikts arī metodiskā kultūras centra statuss.

"Vienības nama" paspārnē tiks apvienotas pašvaldības iestādes - Kultūras pārvalde un jaunizveidotais Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, Krievu kultūras centrs, Baltkrievu kultūras centrs, Poļu kultūras centrs un Ukraiņu kultūras centrs. Tas palīdzēs saglabāt un attīstīt gan latviešu, gan latgaliešu, gan mazākumtautību kultūras, uzsver pašvaldībā. "Vienības nams" kļūs arī par galveno pilsētas kultūras pasākumu īstenotāju.

Izmaiņas skars arī Daugavpils kultūras pili, kas kļūs par patstāvīgu Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādi un apvienos divas pašreizējās struktūrvienības - Kultūras pili Smilšu ielā 92 un Forštates kultūras namu Vidzemes ielā 41. Iestādes funkcionālo pārraudzību vienotās pilsētas kultūras dzīves ietvarā veiks "Vienības nams".

Pašvaldībā tiks ieviests arī vienots Daugavpils cietokšņa un muzeju pārvaldības modelis, nodrošinot gan pilsētas Cietokšņa apkaimes, gan pilsētas muzeju attīstību.

Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde "Daugavpils cietokšņa un muzeju pārvalde" kļūs par vadošo pašvaldības iestādi, kas īstenos kultūras mantojuma saglabāšanas un muzeju attīstības politiku, būs atbildīga par tās ieviešanu un uzraudzību pašvaldības iestādēs, kā arī nodrošinās valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa - Daugavpils cietokšņa ar priekštilta nocietinājuma teritorijas un tā kultūras mantojuma saglabāšanu un attīstību.

Daugavpils cietokšņa un muzeju pārvalde pārraudzīs un koordinēs Rotko muzeja (līdz šim - Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs), Inženieru arsenāla un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja, tai skaitā, Latgales kulinārā mantojuma centra "Šmakovka", darbību.

Komunikācijas nodaļas un Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vietā izveidos Sabiedrisko attiecību un tūrisma departamentu.

Izmaiņas stāsies spēkā 1.oktobrī. Uz jauno iestāžu - Latviešu un latgaliešu kultūras centra, Ukraiņu kultūras centra, Daugavpils kultūras pils un Daugavpils cietokšņa un muzeju pārvaldes - vadītāju amatiem tiks izsludināti konkursi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.