Dabas parks Tērvetē drīz atkal tiks atvērts apmeklētājiem; jānovāс ap 4000 koku

Sabiedrība
LETA 08:44, 09.08.2023 0

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) dabas parks Tērvetē pēc laika atkal tiks atvērts apmeklētājiem, trešdien intervijā Latvijas Radio pauda LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

 
Foto: LETA

"Tas nebūs šajā nedēļas nogalē. Varbūt pāris nedēļas paies kamēr kokus novāks, bet parka apmeklētāji varēs atgriezties," sacīja Kotovičs.

Viņš piebilda, ka situācija dabas parkā nav tik slikta, kā sākotnēji šķita. "Dabas parks Tērvetē atgūsies no šīs vētras," pauda LVM pārstāvis.

Tostarp viņš informēja, ka dabas parkā būs nepieciešams novākt kopumā apmēram 3000-4000 koku, un dokumenti attiecīgo darbību veikšanai ir jau iesniegti Valsts meža dienestam (VMD).

Tāpat, runājot par dabas parka infrastruktūru, Kotovičs norādīja, ka ar ceļiem dabas parkā viss ir kārtībā, tostarp tie pamatā ir jau attīrīti no kritušajiem kokiem. Vienlaikus Informācijas centram ir neliels jumta bojājums, kā arī neliels bojājums ir koka tiltam, tikmēr rūķu pilsētiņas ir samērā labā kārtībā.

Tajā pašā laikā LVM pārstāvis norādīja, ka lielākie postījumi ir nodarīti Tarzāna taka,i un līdzšinējā vietā tā vairs nevarēs darboties. "Būs jādomā par potenciālu pārcelšanu uz citu vietu vai par kādu citu risinājumu," teica Kotovičs.

Jau rakstīts, ka negaisa laikā dabas parku pirmdien, 7.augustā, sapostīja spēcīgais vējš, sagāžot kokus, bojājot infrastruktūru, tostarp mazos rūķu namiņus, koka skulptūras. Visi cilvēki, tostarp darbinieki, kuri atradās parka teritorijā, veiksmīgi no tā izkļuva un cietušo neebija.

Informācija mājaslapā "mammadaba.lv" liecina, ka LVM dabas parka Tērvetē aizsākumi meklējami 1958.gadā, kad tagadējā Saules noskaņu parkā izveidoja pirmās pastaigu takas. Pašlaik dabas parks aptver vairāk nekā 1200 hektāru platību, no kuras trešo daļu aizņem "Pasaku pasaule".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Vētras radīto zaudējumu segšanai ir nepieciešami līdz septiņiem miljoniem eiro

Kopējais provizoriski nepieciešamais finansējums no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem vētras radīto zaudējumu segšanai pašvaldībām ir no 5,34 miljoniem eiro līdz septiņiem miljoniem eiro, liecina valdības 5.septembra sēdes darba kārtībā iekļautais informatīvais ziņojums "Aktuālā situācija par 7.augusta vētras radītājiem zaudējumiem pašvaldībās".

Sabiedrība Negaiss būtiskus postījumus Latvijā nav nodarījis

Vakar vakarā Latvijā vērotais negaiss būtiskus postījumus nav nodarījis, LTV "Rīta panorāmā" vērtēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Sabiedrība Vētras postījumu novēršanai lauksaimniekiem pieejami trīs miljoni eiro

Lai pēc iespējas ātrāk novērstu 7.augusta negaisa radītos bojājumus ražošanas un pārstrādes ēkām, Zemkopības ministrija (ZM) izsludinājusi projektu iesniegšanu atbalsta pasākumā ar kopējo pieejamo finansējumu trīs miljoni eiro, aģentūru LETA informēja ZM.

Sabiedrība Sprindžuks: Dabas parks Tērvetē ir neatgriezeniski sabojāts (+FOTO)

Dabas parks Tērvetē ir neatgriezeniski sabojāts, atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS).