• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā mežaudzēm konstatēti vētras postījumi 1400 hektāru platībā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 15:51, 27.08.2024


Valsts meža dienests (VMD) 28.jūlija un 29.jūlija stipro lietavu un vēja brāzmu ietekmē līdz augusta izskaņai mežaudzēm konstatējis postījumus 1400 hektāru platībā, ar kopējo koksnes apmēru vismaz 165 000 kubikmetru, liecina dienesta publiskotā informācija.


Foto: LETA

VMD pārstāvji norāda, ka lielākos postījumus nodarījis spēcīgais vējš, bet applūšanas ietekmi uz mežaudžu platībām patlaban vēl nevar novērtēt, tomēr tā, visticamāk, nebūs nozīmīga.

Lielākie vēja postījumi nodarīti Zemgales reģiona mežaudzēs - Olaines, Dobeles, Jelgavas un Rīgas apkārtnēs. Proporcionāli visvairāk bojāti bērzi (50%), seko priedes (30%), kā arī egles (10%) un apses (10%).

No jūlija beigām līdz augusta izskaņai saistībā ar vēja bojājumiem VMD izsniedzis ciršanas apliecinājumus nedaudz vairāk kā 300 sanitārajām cirtēm. Kopējā norādītā cirsmu platība ir 315 hektāri, no kurām 92% atbilst sanitārajām vienlaidus cirtēm.

Dienesta pārstāvji atzīmē, ka visvairāk apliecinājumus sanitārajām cirsmām saņēmušas fiziskas personas un AS "Latvijas valsts meži", kā arī Rīgas reģionā - pašvaldība. Tāpat VMD katru dienu turpina saņemt jaunus iesniegumus.

VMD ir valsts pārvaldes iestāde, kas uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nākamnedēļ atklās Kokneses saules elektrostaciju

Nākamnedēļ atklās Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidoto Kokneses saules elektrostaciju (SES).

Ekonomika Darbaspēka nodokļu izmaiņas pašvaldībām radīs negatīvu fiskālu ietekmi

Plānotās darbaspēka nodokļu izmaiņas vistiešākajā veidā radīs negatīvu fiskālu ietekmi uz pašvaldību budžetiem, vērtē Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība "Rīgas metropole".

Ekonomika Zāļu ražotāju asociācija: «Valdība, šķiet, īpaši galvu nelauza»‎ (+VIDEO)

Ministra iecerē jāziedo būs gan valsts kapitālsabiedrībām, gan privātajiem uzņēmumiem, nosakot konkrētu peļņas procentus, kas jāiemaksā.

Ekonomika Inčukalna pazemes gāzes krātuvi varēs izmantot arī Lietuva, Igaunija un Somija

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Enerģētikas likumā, kas paredz iespēju Inčukalna pazemes gāzes krātuvi savu valstu stratēģisko rezervju uzglabāšanai nepieciešamības gadījumā izmantot arī Lietuvai, Igaunijai un Somijai.

Lasiet arī

Sabiedrība Ekstremālo laikapstākļu dēļ Rīgas dome aicina rīdziniekus pirmdien palikt mājās

Sinoptiķu prognozēto ekstremālo meteoroloģisko laika apstākļu dēļ Rīgas dome ir izplatījusi aicinājumu rīdziniekiem pirmdien, 29.jūlijā, nedoties ārā no mājām.

Sabiedrība Rīgā iespējami vieni no lielākajiem lietus plūdiem pilsētas vēsturē

Tuvākajā diennaktī laikapstākļus Latvijā noteiks vasarai neraksturīgi spēcīgs ciklons, lielākie vēja un lietavu postījumi gaidāmi Zemgalē un Vidzemes rietumos, it īpaši galvaspilsētā, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Virpuļviesulis sabojājis saules paneļu parku Olaines novadā

Virpuļviesulis sestdien sabojājis "Olaine Logistics Park" saules paneļu parku Olaines novadā.

Sabiedrība Cēsīs vētrā cietuši koki vismaz 70 hektāru platībā

Niniera ezera un Cēsu Meža kapu teritorijās pirmdienas, 1.jūlija, vētrā cietuši koki vismaz 70 hektāru platībā, informē Valsts meža dienests.